IOT و قابلیت های وب

IOT یا اینترنت اشیا (Internet Of Things) یک تکنولوژی مبتنی بر وب است که میتوان از طریق وب دستورات را برای همه دستگاه ها اجرا کرد این تکنولوژی میتواند بدون نیاز به IP  استاتیک وضعیت را از یک وب سرویس بخواند یا برعکس اطلاعاتی را POST  کند. 

به طور مثال شما در داشبورد میتوانید دمای گلخانه خود را به صورت لحظه ای و رسم شده روی یک گراف ببینید و با توجه به اطلاعات به دست آمده در زمینه کنترل دما اقدام کنید ، این روش اطلاعات را به یک وب سایت منتقل میکند و با برنامه نویسی و گرافیک میتوان نمودار ها و چارت های متنوعی را رسم کرد و آرشیوی بزرگی از وضعیت دمای یک سال را با دقت تهیه کرد.

در صنعت پزشکی روبات ها دستورات را از راه دور دریافت میکنند و عمل های جراحی در هزاران کیلومتر دورتر توسط یک پزشک انجام میشود. از ویژگی های بارز IOT میتوان به سرعت و دسترسی در هر نقطه جهان اشاره کرد .
سیستم های مبتنی بر وب قابلیت های زیادی دارند که در ایران تاکنون به خوبی اجرا نشده است ، دانش مورد نیاز و معرفی نشدن و عدم تبلیغات مهندسان در این صنعت است ، در اروپا و آمریکا شهر هایی کاملا مکانیزه و هوشمند با استفاده از IOT  ساخته شده است که همه کارها از قبیل چراغ راهنما ، کنترل ترافیک ، کنترل آلودگی هوا ، وضعیت خودروها و حتی کنترل روی باز شدن درب پارکینگ و چراغ اتاق امکان پذیر است ، نبود زیرساخت های لازم مانند اینترنت وایرلس گسترده و پایین بودن سرعت اینترنت موجب افت کارایی و خارج شدن از حالت Real Time  بودن این تکنولوژی میشود. شاید در آینده وعده های شرکت هایی مانند گوگل محقق شود و با ارائه اینترنت وایرلس جهانی راه حلی جامع برای ثبت و کنترل دستگاه های IOT انجام شود در این صورت دیگر لازم نیست مامور اداره برق یا گاز تا محل قرارگیری کنتور حاضر شود .  

اولین دیدگاه را شما ثبت کنید