نکات مهم در انتخاب وب سایت وردپرسی

از دیدگاه یک توسعه دهنده وردپرسی، طراحی وب سایت باید به گونه ای انجام شود که در آینده نیز بتوان به سادگی ماژول های جدید و طراحی‌های متفاوتی را روی قالب طراحی شده از قبل اجرا کرد. خوشبختانه معماری وردپرس به گونه ای می باشد که هزاران سایت در دنیا از آن بهره می‌برند و به عنوان یکی از برترین سیستم های تولید محتوا فارسی زبان در ایران رایج است اما متاسفانه وجود بازار کاذب و غیر متخصص کیفیت و قدرت این cms را از نگاه مصرف کنندگان مخدوش کرده است. درست برخلاف بازار ایران که انواع وب سایت های وردپرسی با قیمت و کیفیت نازل در دسترس همه است، بازار خارج از ایران وردپرس بسیار داغ و تخصصی است.
اما چرا با وجود قدرت بالای این سیستم توسعه‌دهندگان هنوز به استاندارد مشخصی در طراحی وردپرس نرسیده‌اند و به نوعی سلیقه‌ای رفتار می کنند.

 

وجود منابع مختلف آموزشی و قالب های فراوان و رایگان وردپرس سبب شده است که هر کسی بتواند برای خود در کمتر از چند ساعت وب سایت شخصی و اختصاصی در هاست لینوکسی به سادگی بالا بیاورد بدون آنکه دانشی در طراحی و طرح سیستم داشته باشد. خب این مساله خود به نوعی می تواند برداشت ها و سوالات زیادی را در ذهن مصرف کنندگان نهایی ایجاد نماید؛ مثلا اینکه چگونه می توان کسب و کار خود را به یک سیستمی متکی کرد که تنوع زیادی در نحوه توسعه آن وجود دارد.

اگر میخواهید یک سایت وردپرسی خوب داشته باشید ابتدا در انتخاب طراح سایت وردپرس حساسیت کافی به خرج دهید و گول هزینه های پایین و نازل آن را نخورید. در در یک جمله می توان گفت کیفیت را فدای هزینه نکنید.
یکی از مشکلاتی که در نحوه قیمت گذاری وجود دارد پکیج های طراحی می باشد که متاسفانه در انواع کسب و کار ها مورد استفاده قرار می گیرد. ممکن است وب سایت شما به درستی در وردپرس طراحی شود اما یک ماژول اختصاصی که بتواند کسب و کار شما را از ویژگی برجسته و متفاوتی برخوردار کند، در هسته وردپرس به خوبی یا به سادگی قابل اجرا و انجام نباشد. اما اگر از cms اختصاصی استفاده کنید تضمین بهتر و بیشتری را می توانید از طراح وب سایت خود در مورد پاسخگویی به همه نیازها در سطوح بالا و در آینده بگیرید.
یکی از اصلی‌ترین الزامات در یک طراحی خوب این است که از ساختاری با کیفیت و بهینه در طراحی سایت استفاده شود که این انتخاب بستگی به تجربه و توانایی طراح دارد. تجربه یعنی داشتن نمونه کارهای موفق و مشتریان راضی از خدمات و پشتیبانی.

عدم استفاده از قالب های رایگان خود یکی از مهمترین قسمت ها در طراحی سایت های وردپرسی است. بازاری کاذب از انواع طراحانی که دانش کافی را در زمینه برنامه نویسی پوسته یا قالب ندارند شکل گرفته است.  Html , Css , Javascript جزء زبان های اصلی می‌باشند که هر کدام فریم ورک ها خاص خود را دارند؛ به طور مثال استفاده از vue.js که یکی از فریم ورک های بسیار معروف می باشد. اگر در قالب شما از فریم ورک ها استفاده شود کیفیت طراحی نیز افزایش خواهد یافت و به تبع آن هزینه ها نیز افزایش می یابد پس استفاده از فریم ورک ها بسیار مهم است. با کمک فریم ورک دیگری به نام bootstrap می‌توان قدرت واکنشگرهای وب سایت را بسیار افزایش داد و می‌توان از کامپوننت های متنوعی که در آن وجود دارد در طراحی استفاده کرد. شاید برخی از طراحان استفاده از فریم ورک ها را کاملا غیر ضروری می دانند و معایبی نیز برای آن مطرح کنند. در واقع باید گفت سرعت تغییر تکنولوژی امروزه به قدری بالاست که فردا را نمی توان پیش بینی کرد و پرداختن هزینه های گزاف بابت ساختارهای ابتدایی که توسط افراد مختلف ابداع می شود کاری بسیار بیهوده است. هدف از استفاده از فریم ورک ها سهولت بخشیدن به مراحل طراحی و افزایش کیفیت و تعدیل زمان و هزینه است.

رعایت الزامات امنیتی نیز بسیار حائز اهمیت می باشد. وب سایت های بسیاری به دلیل عدم رعایت موارد امنیتی هک شده اند. به خصوص در سال های اخیر به کرات شاهد ترفندهایی بودیم که می توان انواع وب سایت های وردپرسی را هک کرد اما با استفاده از بروز رسانی ها و حذف افزونه های نامعتبر و عدم استفاده از قالب های رایگان میتوان این تضمین را به وجود آورد که وردپرس یکی از امن ترین سیستم های مدیریت محتوا در دنیا است.
برای اینکه بتوان یک سایت امن طراحی کرد باید هر افزونه ای را روی cms نصب کرد چرا که بسیاری از آنها با وجود باگ های امنیتی فراوان عرضه می شوند و بعضاً با گذشت زمان طولانی، توسعه دهنده افزونه اقدام به رفع مشکل باگ نکرده و سایت هایی که از آنها استفاده می‌کنند را با خطر هک مواجه می‌کند. با توجه به تجربیاتی که در انتخاب بهترین افزونه ها وجود دارد از شرکت های با تجربه در این زمینه مشاوره بگیرید و خودسرانه اقدام به نصب انواع افزونه های مختلف وردپرس نکنید.

ایمان قمریمرداد 23، 1398

ممنون مفید بود