اصول 6 گانه طراحی سایت

توسعه نرم افزار با توجه به فراوانی زیاد اختلالات تکنولوژیکی در نقطه اوج خود قرار دارد. تقریباً همه صنایع از نرم افزار برای حل مشکلات و خواسته های کاربران خود استفاده می کنند. روند توسعه نرم افزار با سرعتی بالایی در حال افزایش است که مشاغل باید سعی کنند به آن دست یابند و با چرخه حیات توسعه نرم افزار یا همان SDLC همراه شوند تا از تحویل سریع و با کیفیت اطمینان حاصل کنند.

ترتیب متوالی مراحل در طول چرخه حیات، تحویل نرم افزار بدون خطا را تضمین می کند در حالی که توسعه در مسیر خود باقی می ماند. در صورت از بین رفتن فرآیند سازماندهی شده، تحویل نرم افزار به احتمال زیاد ماه ها یا سال ها به تاخیر می افتد.
Software Development Life Cycle شامل مواردی می شود که یک کسب و کار باید قبل از انجام پروژه های توسعه نرم افزار، آنها را مد نظر داشته باشد.
در این مقاله، ما در مورد چرخه توسعه نرم افزار به تفصیل صحبت خواهیم کرد.

چرخه حیات توسعه نرم افزار (SDLC) چیست؟

اصول-شش-گانه-طراحی-سایت

چرخه حیات توسعه نرم افزار (SDLC) یک فرایند تعریف شده در جهت توسعه نرم افزار است که در صورت رعایت آن به توسعه سریع و کارآمد نرم افزار کمک می کند.
می توانید آن را با دستور العملی برای پخت یک کیک برابر بدانید. اگر اولین قدم ترکیب آرد با پودر کاکائو است، باید فرآیند را مطابق دستور دنبال کنید تا از پخت یک کیک خوب اطمینان حاصل کنید. اما، اگر مواد ذکر شده را فقط با یک حرکت مخلوط کنید، در انتها آن کیک ارزش خوردن را نخواهد داشت.
همین امر در مورد چرخه حیات توسعه نرم افزار نیز صدق می کند، یک فرآیند مرحله به مرحله تعریف شده برای ایجاد نرم افزار با کیفیت وجود دارد. اگر هر یک از این مراحل را از دست دادید یا به طور اتفاقی آنها را دنبال کردید تلاش های توسعه نرم افزار شما به هدر خواهد رفت.

چرخه حیات توسعه نرم افزار شامل شش مرحله جمع آوری، طراحی، توسعه، تست، استقرار و نگهداری می شود. هر یک از مراحل توسعه نرم افزار توسط یک تیم اختصاصی از متخصصان ماهر در این زمینه انجام می شود.
بدون توجه به روش توسعه نرم افزار، مراحل SDLC بیشتر ثابت می ماند. با این حال، رویکرد اجرای این مراحل با تغییر روش توسعه تغییر می کند.
مدل های رایج توسعه نرم افزار عبارتند از: مدل آبشار، مدل مارپیچی یا حلزونی، توسعه ویژگی محور، تفکر چابک، مدیریت ناب، توسعه سریع برنامه و چارچوب مقیاس پذیر.

چرخه حیات توسعه نرم افزار یا SDLC به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا به روش متدولوژیک تری به توسعه نرم افزار بپردازند و به آنها این امکان را می دهد که تمام جنبه های مهم اجرای یک نرم افزار موفق را پوشش دهند.

فرایند توسعه نرم افزار بسیار مهم است زیرا به توسعه دهندگان امکان کنترل دهی می دهد و به آنها امکان می دهد تا فرآیند توسعه و مدیریت را در سطح بالایی انجام دهند. همچنین احتمال شکست پروژه را کاهش می دهد زیرا توسعه دهندگان می توانند به طور همزمان ایرادات خود را از طریق این فرآیند اصلاح کنند.
بنابراین، بسیار مهم است که شما هر مرحله از SDLC را درک کنید و هر زمان که یک محصول نرم افزاری را توسعه می دهید، دنبال چرخه حیات آن باشید. در ادامه قصد داریم در مورد شش مرحله چرخه حیات توسعه نرم افزار حرف بزنیم.

فرایند توسعه نرم افزار، صرف نظر از سازنده، مراحل مختلفی را به صورت مرحله ای طی می کند. از آن به عنوان "چرخه حیات توسعه نرم افزار" یاد می شود. همانطور که در بالا ذکر شد به 6 مرحله مختلف تقسیم می شود. روش های SDLC یا روش چرخه حیات توسعه سیستم ها از طراحی نرم افزاری که نیازهای تجاری را برآورده می کند پشتیبانی می کند. یک روش تفکیک شده خوب باید همیشه از نگهداری نرم افزار در دراز مدت پشتیبانی کند.
هر مرحله تمایل به تولید محصولات مورد نیاز برای اجرای مرحله بعدی در چرخه حیات نرم افزار را دارد. الزامات در نهایت به طرح های کامل تبدیل می شوند. کدها مطابق برنامه هایی تحویل داده می شوند که بعداً به عنوان مرحله توسعه نامیده می شوند. همه این مراحل با کمک تیمی از تکنسین های توسعه نرم افزار که برای هر مرحله بسیار مهم هستند، تنظیم شده است. هیچ مرحله ای بدون مرحله قبلی قابل انجام نیست.

شش مرحله چرخه حیات توسعه نرم افزار چیست؟

1. جمع آوری و تجزیه و تحلیل 

قبل از اینکه تیم تکنسین های نرم افزاری بتواند ایده کلی هر نرم افزاری را بیان کند، ضروری است که تیم در اولین مرحله نیازهای تجاری را جمع آوری کند. در این مرحله، تمرکز اصلی ذینفعان و مدیران پروژه این است که موارد دقیق مورد نیاز هر نرم افزار مورد بررسی را یادداشت کنند. در این مرحله چندین سوال وجود دارد که قبل از شروع کار باید به آنها پاسخ دهید.
بیایید مراحل SDLC را مرور کنیم تا نمای کلی این فرآیند را بدست آوریم:
•    چه کسی قرار است از این نرم افزار استفاده کند؟
•    نرم افزار پس از اتمام چگونه استفاده خواهد شد؟
•    چه نوع داده ای باید به نرم افزار اضافه شود؟
•    خروجی داده های این نرم افزار باید چگونه باشد؟
پس از پاسخگویی به این سوالات، یک طرح کلی برای توسعه دهندگان نرم افزار ایجاد می شود تا بر آن تمرکز کنند. سپس این داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد تا از اعتبار هرگونه امکان برای ترکیب آنها اطمینان حاصل شود. در نهایت، یک سند برای مشخصات مورد نیاز تهیه می شود که به عنوان راهنمایی برای مرحله بعدی فرایند توسعه نرم افزار عمل می کند.

2. طراحی

این مرحله بعدی فرآیند توسعه نرم افزار است. در این مرحله، پیش نویس طرح برای نرم افزار از مشخصات مرحله 1 آماده می شود. طراحی سیستم در تعیین سخت افزار و همچنین الزامات سیستم کمک می کند. همچنین به تعریف یک سیستم کلی در معماری نرم افزار کمک کننده است.
مشخصات طراحی سیستم به عنوان ورودی مرحله بعدی مدل توسعه نرم افزار است. در این مرحله خاص، استراتژی های آزمون توسط آزمایش کنندگان با ذکر مواردی برای آزمایش و راه های بررسی آن توسعه می یابد.

3. برنامه نویسی/پیاده سازی

پس از دریافت اسناد طراحی نرم افزار ایجاد شده، کارهای بعد از مرحله طراحی به طور مساوی به واحدها و ماژول های مختلف تقسیم می شوند. این مرحله ای است که برنامه نویسی واقعی آغاز می شود. تمرکز اصلی این مرحله توسعه کدهای کامل توسط توسعه دهندگان است. این مرحله خاص طولانی ترین مرحله در کل پروتکل است.

اصول-6-گانه-طراحی-سایت

4. تست

اگر می خواهید بدانید توسعه نرم افزار چیست، هرگز نباید از درک مرحله تست صرف نظر کنید. این مرحله برای توسعه دهندگان بسیار مهم است. اگر در مرحله تست مشکلی پیش آمد یا خطایی در کدها اتفاق افتد، می تواند منجر به تکرار فرایند کدگذاری شود و تا اتمام چرخه نیز ادامه می یابد. در این مرحله، تمامی انواع تست های عملکردی مانند تست ادغام، تست واحد، تست سیستم، تست پذیرش و تست غیر عملکردی انجام می شود.

5. مرحله استقرار

پس از حذف همه خطاهای کدگذاری در مرحله تست، مرحله بعدی مرحله استقرار نامیده می شود. کد نهایی در نرم افزار پیاده سازی شده و سپس مستقر یا به مشتریان تحویل داده می شود تا مورد استفاده قرار گیرد.
از آنجا که محصول به مشتریان بالقوه داده می شود، اولین کاری که برای اطمینان از عملکرد خوب آن در مقیاس بزرگ انجام می شود، انجام تست بتا است. اگر امکان تغییر وجود داشته باشد یا اشکال احتمالی در حین پیاده سازی وجود داشته باشد، بلافاصله به تیم گزارش می شود که خطاهای خود را مهندسی کنند تا در زمان اجرا خوب عمل کنند. پس از اعمال تغییرات با رفع همه اشکالات، پراکندگی یا استقرار نهایی رو به جلو پیش خواهد رفت.

6. نگهداری

هنگامی که مشتریان از نرم افزارهای توسعه یافته استفاده می کنند، مشکلات واقعی با گذشت زمان ظاهر می شوند. این بدان معنا نیست که نرم افزار خراب خواهد بود. با این حال، ممکن است مشکلاتی گاه به گاه داشته باشد که بارها و بارها خود را نشان دهند. این فرآیند به عنوان نگهداری محصول یا نرم افزار نهایی نامیده می شود.

مزایای SDLC چیست؟

•    واژگان فنی رایج
•    کانال های از پیش تعیین شده برای ارتباط بین ذینفعان و تیم ها
•    مسئولیت ها و نقش های روشن برای طراحان، توسعه دهندگان، مدیران پروژه و تحلیلگران کسب و کار
•    خروجی ها و ورودی های مشخص برای هر مرحله
•    تعریف مرحله قطعی برای تأیید عمل تکمیل شده

مدل های فرآیند توسعه نرم افزار

مدل-های-فرآیند-توسعه-نرم-افزار

هدف توسعه نرم افزار، یافتن روش های قابل پیش بینی و تکرار است که به بهبود بهره وری کلی و همچنین کیفیت کمک می کند. در حالی که برخی سعی می کنند کارهای ناهنجار برای نوشتن نرم افزار را سیستماتیک کنند، برخی دیگر تمایل دارند که دامنه مدیریت پروژه نرم افزاری را برای همین مورد به کار گیرند. بدون پیاده سازی مدیریت پروژه، چندین چیز ممکن است به یک شکل اشتباه پیش برود.
دو نوع مدل فرآیند توسعه نرم افزار وجود دارد که شامل موارد زیر می شوند:

فرآیند آبشاری

یکی از قدیمی ترین و شناخته شده ترین فرآیندهایی است که در آن توسعه دهندگان تمام مراحل فوق را کاملا به ترتیب دنبال می کنند.

مزایای فرآیند آبشاری
•    استفاده و درک آسان
•    برای نسخه کوچک نرم افزار عالی است.
•    مستندات کافی برای هر مرحله ای که برای آینده بسیار مهم است ارائه می دهد.
•    برای مراحل سیستم مجزا مهم است.
•    برای برنامه ریزی و مدیریت عالی است.
•    نقاط عطف به خوبی درک شده است.
•    ثبات مورد نیاز

فرایند تکراری

فرایند تکراری، ساخت بخش های کوچک و در عین حال قابل توجهی از پروژه های نرم افزاری را برای کمک به مشارکت کنندگان تجویز می کند. این به کشف مسائل در مرحله اولیه کمک می کند، در حالی که در مراحل پایانی به آن توجهی نمی شود.

مزایای فرآیند تکراری
•    روش های تست بهتر
•    برای تعیین الزامات نهایی سیستم مفید است.
•    گزینه کنترل پروژه ایده ای از مراحل توسعه پروژه ارائه می دهد.
•    به راحتی می توان تغییرات طراحی و افزونه ها را انجام داد.
•    برای تست سیستم ها در ابتدای مرحله توسعه نیز مفید است.

زمان و هزینه کلی صرف شده برای توسعه نرم افزار بر اساس نیازها متفاوت است. برای چنین مواردی، بهتر است از یک شرکت طراحی سایت و توسعه نرم افزار حرفه ای کمک بگیرید زیرا آنها دقیقا می دانند که چه کاری باید انجام دهند. این به جلوگیری از اتلاف وقت، انرژی یا منابع مالی مربوط به پروژه کمک می کند. استخدام یک توسعه دهنده مبتدی برای انجام کار می تواند حتی پس از اتمام پروژه منجر به خطاهای ناخواسته شود. این بدان معنا نیست که توسعه دهندگان مبتدی در کاری که انجام می دهند خوب نیستند اما با این حال، اگر بودجه محدودی دارید و نمی خواهید ریسک کنید، بهتر است کار خود را به توسعه دهندگان حرفه ای در این زمینه بسپارید.

چرا چرخه حیات توسعه نرم افزار از اهمیت بالایی برخوردار است؟

چرا باید از چرخه حیات توسعه نرم افزار استاندارد پیروی کنید؟

زمان توزیع سریع تر در بازار: زمان توسعه و زمان پیشرفت نسبتاً کوتاه می شود.

نرم افزار با کیفیت بالا: این فرآیند مراحل توسعه همزمان را دنبال می کند و دامنه کمی برای اشکالات و ناسازگاری ها باقی می گذارد.

کنترل مدیریت را تسهیل می کند: چه پروژه کوچک و چه بزرگ، مدل SDLC کنترل مدیریت پروژه را ارائه می دهد تا به آنها در تجسم و پیگیری پیشرفت توسعه کمک کند.

تیم توسعه را در همان صفحه قرار می دهد: هنگامی که هر یک از اعضای تیم مراحل چرخه حیات توسعه نرم افزار را درک می کنند، می دانند که باید انتظار چه چیزهایی را داشته باشند و چگونه برای اتفاقاتی که قرار است در آینده رخ دهد برنامه ریزی کنند.

حوزه محدود و موجود در بین تیم ها را از بین می برد: مراحل SDLC با اتصال آنها به یک فرآیند که به همکاری نیاز دارد، ارتباطات کاملی را بین تیم های توسعه ایجاد می کند.

دیدگاه واضح تری از نقش ها و مسئولیت ها: هر یک از مراحل SDLC قصد مشخصی برای آن وجود دارد. بنابراین، تیم ها نقش مربوطه خود را در چرخه حیات توسعه نرم افزار می دانند.

چرخه حیات توسعه نرم افزار برای ایجاد یک نرم افزار ضروری است تا در نهایت محصول نهایی مناسب عرضه به بازار باشد. ساختن نرم افزار سفری است با نقاط عطف مختلف در طول یک سفر A به B .
سازمان های برنده با چالش های فرآیند توسعه محصول نرم افزاری مقابله کرده و تغییرات را در سطح جامع پذیرفته اند. این فرایند با تجزیه و تحلیل نیازها، طراحی، کدگذاری، تست، استقرار و نگهداری آغاز می شود. با این حال، نحوه برخورد یک تیم با مراحل ذکر شده به روش توسعه نرم افزار مربوطه بستگی دارد.
ایده کلی SDLC معرفی یک مسیر استاندارد برای تیم توسعه نرم افزار است. بدون یک مسیر مشخص و جهت مناسب، به احتمال زیاد تلاش های توسعه نتیجه مثبتی در بر نخواهد داشت.

#طراحی سایت

اولین دیدگاه را شما ثبت کنید