انتقال اطلاعات از سایت قدیم به سایت جدید

باز طراحی سایت یکی از کارهایی است که صاحبان وب سایتها بعد از گذشت چند سال اقدام به انجام آن میکنند باز طراحی تنها به معنی طراحی مجدد قالب نیست و گاهی اوقات تغییرات به صورت کلی مانند طراحی یک سایت با CMS متفاوت یا فریم ورک متفاوت است. همیشه نگرانی از بابت اطلاعات قبلی وب سایت وجود دارد !! واقعا با چه راهکاری میتوان اطلاعات را از سایت قدیم به سایت جدید منتقل کرد به صورتی که کاربر با خطای 404 روربرو نشود؟ یا بخشی از سوابق را از حساب کاربری از دست ندهد ! 

اصولا بعد از مدتی که سایت شما نتیجه خوبی میگیرد لازم است که سایت جدیدی را راه اندازی کنید این موضوع شامل چندین بخش خواهد بود

نگهداری اطلاعات صفحات سایت به منظور نگهداری رتبه SEO

گوگل یا موتورهای جستجو تلاش میکنند صفحاتی را که یکبار قبلا دیده اند مجدد در آینده به منظور ایجاد تغییرات و رتبه بندی بررسی کنند اما اگر آدرس از بین رفته باشد آن صفحات از نتایج گوگل حذف میشوند و در نهایت رتبه سایت شما هم کاهش پیدا می کند. در واقع اولین چالش در خصوص انتقال دیتا از سایت قدیم به جدید نگهداری رتبه SEO می باشد که ما در این صفحه در این خصوص توضیحاتی را خواهیم داد.

transfer database

روش هایی که میتوان اطلاعات را به سایت سایت قبلی منتقل کرد

- چالش تغییر دامنه

تغییر دامنه هم یکی از انواع تغییر سایت است چرا که کل صفحات سایت از بین میرند و باید نسبت به انتقال اطلاعات از یک کارشناس با تجربه در این زمینه کمک بگیرید اما به طور سریع ما یک راهنما در خصوص نحوه تغییر آدرس سایت و لینک های داخلی را در این صفحه توضیح داده ایم.

- چالش تغییر سیستم مدیریت محتوا

این چالش روش مشخص و استانداردی مثل تغییر دامنه ندارد و بر اساس بررسی و کنترلی که روی دیتابیس سایت قدیم انجام میشود قابل اجراست مثلا اگر سایت شما وردپرسی باشد گرفتن اطلاعات صفحات از وردپرس بسیار ساده است چرا که وردپرس به طور واضح اطلاعات خود را در پایگاه داده mysql ذخیره میکند و با استفاده از دو روش میتوان داده ها به فرمت های excel و sql تبدیل کرد. روش اول استفاده از افزونه و روش دوم اجرای دستورات sql در هسته دیتابیس است. این دستورات شامل بخش های زیر است

- صفحات و پست های سایت 

- دیدگاه ها

- کاربران 

- تصاویر و پیوست ها

- دسته بندی ها

در هر صورت با فرض اینکه بلاگی در وردپرس داشته اید و میخواهید آن را به سایت جدیدی که از سیستم مدیریت محتوای اختصاصی استفاده میکند منتقل کنید انتقال 5 گروه از اطلاعات فوق بسیار ضروری است اما اگر سایت شما فروشگاهی بوده اطلاعات محصولات و فاکتورها هم به ۵ مورد بالا اضافه میشود.

شاید روش های فوق کمی تکنیکال به نظر برسند و این کاملا صحیح است ضمن اینکه همه توضیحات فوق فقط به گرفتن خروجی می پردازد و مرحله بعدی ورود اطلاعات به دیتابیس جدید است که با توجه به نوع و ساختار دیتابیس جدید باید اقدامات مربوط به آن دیتابیس بر اساس ساختار انجام شود. به طور مثال طی تجربه ای که ما در پروژه های قبلی داشتیم طراحی فروشگاه اینترنتی کتاب با آدرس Gbook.ir که در زمینه فروش کتاب فعالیت داشت حدود ۱۰ سال از وردپرس استفاده میکرد و تصمیم گرفت به سیستم مدریت محتوا سپهر گستر مهاجرت کند در این میان موضوع انتقال اطلاعات بسیار مهم بود چرا که زحمت و تلاش ۱۰ سال از بین میرفت اما با راهکارهایی که تیم وبینه برای انتقال اطلاعات انجام داد کلیه صفحات و لینک ها به سایت جدید منتقل شد.

روش های جایگزین

شما میتوانید صفحات سایت خود را با هر روشی مثل خروجی اکسل و ورود آن به سایت جدید هم اجرا کنید اما باید توجه کنید که آدرس ها مطابق آدرس قبل باشند در این صورت میتوانید از تکنیک های هدایت ۳۰۱ هم کمک بگیرید به این صورت که لینک های سایت قدیم را به سایت جدید با هدایت از نوع 301 انتقال دهید مثلا در سایت جدید اگر وردپرسی است افزونه Redirection را نصب کنید این افزونه قابلیت های جالبی برای حل مشکلات تغییر آدرس به شما خواهد داد.

اولین دیدگاه را شما ثبت کنید