مزایا و معایب سایت سازها در طراحی وب سایت

این روزها به هر جا که نگاه بیندازید حتما تبلیغاتی از یک سایت ساز متفاوت خواهید دید. چنین انتخاب هایی که هرکس به تنهایی از پس آنها برمی آید ، میتواند روشی سریع و آسان برای رسیدن به یک وب سایت آنلاین باشد اما مطمئنا برای همه ی پروژه ها مناسب نخواهند بود.

سرویس هایی مانند Weebly , Squarespace  و Wix انواع ابزارها وقالب ها را در مجموعه ای قرار داده اند که هر کسی میتواند در ساختن وبلاگ ، فروشگاه ، معرفی نمونه کارها  و هرنوع وب سایت دیگر به سرعت و بدون نیاز به استخدام توسعه دهنده از آنها بهره گیرد. این ابزارها به سبب ویژگی های خوبی که دارند در بین مردم بسیار محبوب اند ، اما باید دانست که برای همه اینگونه نیست. بیایید به برخی از مزایا و معایب این ابزارها نگاهی بیندازیم:

  • مزیت شماره 1 : به تنهایی از پس این کار برمی آیید

 

 

اگر مشتاق هستید وب سایتی برای خود داشته باشید اما از HTML یا CSS سر در نمی آورید ، استفاده از این ابزارها میتواند بهترین نقطه برای شروع باشد. اکثر این سرویس ها چند گزینه برای انتخاب قالب به شما خواهند داد که پس از آن شما مجاز به اعمال بعضی تغییرات از قبیل افزودن متن ، تصویر و تغییر رنگ بعضی عناصر خواهید بود. در وب سایت های به اصطلاح آماده ، ظرفیت انجام تغییرات بیش از این وجود ندارد.

استفاده از چنین ایده ای تا زمانی میتواند خوب باشد که نیاز شما تنها ، وب سایتی ساده با محتوایی محدود باشد مانند یک وبلاگ یا فروشگاه با مواردی انگشت شمار.

  • عیب شماره 1 : محدودیت برخی ویژگی ها

 

 

طراحان با تجربه و خبره ، خود نیز ممکن است با محدودیت هایی که سایت سازها دارند ، دیگر ناامید شده باشند. هر سرویس مجموعه ای از قالب ها و امکانات طراحی مخصوص به خود را پیشنهاد میکند که ممکن است متفاوت باشند.

با وجود اینکه  رابط کاربری ساده ای دارد اما از لحاظ امکان انجام دادن یا ندادن برخی اعمال بسیار ابتدایی است. اگر انتظار دارید ابزار قدرتمندی مانند آنچه در ورد پرس می بینید را بیابید ، باید گفت بیشتر این سایت سازها مطلوب شما نخواهند بود. ما قبلا مقاله ای مفصل در خصوص چرا نباید از صفحه سازها استفاده کرد منتشر کرده ایم .

  • مزیت شماره 2 : مقرون یه صرفه بودن این ابزار

 

 

اکثر این سرویس ها برای کاربرانی که تنها خواستار چند مورد ابتدایی و پایه ای هستند رایگان می باشد اما هرچه طرح مورد نظر شما پیشرفته تر باشد مبلغی هم باید جهت آن پرداخت شود. طرح های به اصطلاح پولی امکان حذف تمام نام های تجاری مربوط به ابزار سایت ساز و همچنین توسعه ویژگی های مختلف را به شما میدهد. کاربران قوی تر میتوانند از طرح های بسیار عالی بهره گیرند که شامل ویژگی های قدرتمندی از جمله ابزارهای تجارت الکترونیک ، ایمیل یا شبکه های اجتماعی و تجزیه تحلیل پیشرفته می باشد.

وقتی استفاده از این سرویس ها را با استخدام یک طراح و توسعه دهنده ی وب سایت مقایسه کنید ، مانند یک معامله است. اگر بخواهید این کار را خودتان و به تنهایی انجام دهید ، مختارید. اما اگر زمان برایتان در این کار حیاتی است و یا مجبورید برای به تنهایی انجام دادن این کار زمان زیادی صرف کنید ، کمک گرفتن از یک فرد یا شرکت کار بلد نتیجه بهتری در دراز مدت به دنبال خواهد داشت.

  • عیب شماره 2 : اختصاص بودجه برای هزینه های اضافی

 

 

وقتی می خواهید برای وب سایت های رایگان بودجه در نظر بگیرید ، فراموش نکنید که ممکن است این بودجه شامل هرآنچه نیاز دارید نباشد. قیمت گذاری ها و امکانات در هر شرکتی متفاوت است و شما باید اطمینان حاصل کنید که به هر آنچه نیاز دارید دست خواهید یافت.

علاوه بر این شما باید به پشتیبانی هم فکر کنید. پشتیبانی شدن سرویس خریداری شده از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این نوع ابزارها ممکن است امکانات و دسترسی ها کمی محدود باشد و شما در مواقع لزوم قادر به برقراری ارتباط با شخص خاصی در جهت رفع نقص به وجود آمده نباشید. پشتیبانی ممکن است تنها از طریق ایمیل یا در ساعت های خاص امکان پذیر باشد و یا حتی بسته به نوع طرح خریداری شده متفاوت باشد.

  • مزیت شماره 3 : هرآنچه نیاز دارید در مجموعه ای قرار داده شده است

 

                   

 

تمام ابزاری که نیاز دارید در جعبه ای در درون سایت ساز به شما داده خواهد شد. این سایت سازها اغلب چیزهایی بیش ابزارهای طراحی را شامل می شوند تا جایی که نسخه های پولی شامل هاست نیزخواهند بود. این بسته های چند منظوره و چند کاره را که شامل ابزارهای طراحی و ساخت وب سایت هستند ، میتوانید به صورت آنلاین دانلود کنید و تا هر زمان که میخواهید با آن ها کار کنید.

  • عیب شماره 3 : بسته بودن دستتان در انتخاب قالب

 

 

یکی از بزرگ ترین محدودیت های سایت سازها در استفاده از قالب ها است. به طور کلی تعداد محدود و انگشت شماری انتخاب وجود دارد که تفاوت چندانی هم با هم ندارند. برخی از این سرویس ها به شما اجازه ی استفاده از کد های HTML مورد نظرتان را میدهد البته اگر بتوانید بعضی از این سفارشی سازی ها را انجام دهید.

استفاده از چیزی که بسیار نزدیک و شبیه به قالب باشد ، چالشی است که در میان استفاده کنندگان از این سایت سازها وجود دارد. اگر میخواهید طراحی شما نسبتا منحصر به فرد باشد ، به تلاش بیشتری برای هماهنگ کردن قالب با محتوا و سبک وب سایت خود نیاز دارید.

  • مزیت شماره 4 : نیازی به دانش برنامه نویسی ندارید

 

 

برای استفاده از چنین برنامه هایی ، مجبور به داشتن اطلاعات خاصی درباره ی طراحی وب سایت نخواهید بود. اگر بتوانید از گوگل یا آمازون استفاده کنید ، خواهید توانست از راهنمایی ها در آسان ، سریع و کم نقص تر انجام دادن این کار بهره گیرید.

  • عیب شماره 4 : ظاهر و باطن آن همین است

اگردر گذشته وب سایتی  سفارشی و اختصاصی داشتید ، ممکن است این انتظار را داشته باشید که تنها با یک تماس تلفنی تمام ویژگی های جدید مورد نیازتان به وب سایت اضافه شود و یا اگر با وب سایت کوچکی شروع کردید اما با گذشت زمان به امکانات و ویژگی های بهتر و گسترده تری نیازمندید ، باید بدانید که اکثر ابزار های از پیش آماده در سایت سازها ظرفیت ارتقا به ویژگی های بهتر را ندارند.

ظاهر و باطن این سایت سازها یکی است. تمام انتخاب ها و گزینه های قابل استفاده و در دسترس ، درست همان هایی است که می بینید. چیزی غیر از این وجود نخواهد داشت. تنها راه برای داشتن ویژگی های جدید ، راه اندازی یک وب سایت جدید برای شرکت و کسب و کارتان است.

  • مزیت شماره 5 :  روشی سریع برای داشتن یک وب سایت

 

 

به کمک ابزار سایت ساز تنها حدود دوساعت زمان میخواهد تا وب سایت کوچکی برای خود داشته باشید. بسیاری از این ابزارها به گونه ای کار میکنند که شما میتوانید قبل از انتشار وب سایت ، آنچه ساخته شده است را ببینید و تنها با یک کلیک آن را در دنیای اینترنت انتشار دهید.

  • عیب شماره 5 : محدودیت در پشتیبان گیری

 

 

شاید نگران کننده ترین و ترسناک ترین محدودیت این ابزارها نداشتن نسخه ی پشتیبان یا همان  backup باشد.

گرچه اکثر این سایت سازها قابل اعتماد هستند اما ، اگر اینگونه نباشند چه ؟ اگر یک روز صبح به وب سایت خود سری بزنید و ببینید همه چیز بهم ریخته چه می کنید ؟ اگر بخواهید به همان چیزی که قبلا بوده است بازگردد چه باید بکنید ؟ اصلا امکان پذیر خواهد بود وب سایت را به شکل اول خود بازگردانید ؟

این موضوع برای بعضی ها اصلا نگران کننده نیست اما  برای بعضی دیگر میتواند دردسر ساز باشد.

  • سایت ساز ؛ آری یا نه ؟

 

 

همه ی این بحث ها در نهایت به سوال بزرگتری ختم میشود و آن این است که آیا استفاده از سایت ساز برای نمونه کارها و سایر پروژه هایتان خوب است یا خیر ؟ اما جواب این سوال واقعا مشخص نیست.

با وجود اینکه میدانم استفاده از این ها ، برای سایت شخصی خودم مناسب هستند اما هرگز از یک سایت ساز برای سایت مشتریانم استفاده نکرده ام. چون وب سایت اکثر مشتریان نیاز به سفارشی سازی دارند و برای این کار به چیزی قوی تر از سایت سازها نیاز است. و مهم تر از همه ، نداشتن نسخه ی پشتیبان موضوعی است که واقعا موجب وحشت من میشود آن هم وقتی که پای سایت شخص دیگری درمیان است.

اما این انتخاب تنها به نوع پروژه ی شما بستگی دارد. تصمیم با خودتان است.

 

 

درهر حال باید انتخاب کرد. با توجه به شرایط ، زمان ، نوع پروژه و حتی گاهی نظر و سلیقه ی شخصی افراد این انتخاب متفاوت خواهد بود. اما اگر در نهایت انتخاب شما استفاده از سایت سازها بود توجه به این دو نکته ضروری است : اول اینکه استفاده از آن برای شما آسان باشد و دیگر اینکه متناسب با بودجه ی شما باشد.

اولین دیدگاه را شما ثبت کنید