وردپرس یا لاراول؟ کدام برتر است

موضوعی که به تازگی در میان افرادی که تصمیم دارند آینده توسعه وب را به گونه ای انتخاب کنند که توانایی و تسلط بالایی در حرفه تخصصی خود کسب کنند سوالی است که ممکن است به ذهن شما خطور کرده باشد وردپرس یا لاراول ؟ پاسخ این سوال برای طراحی سایت اختصاصی قطعا لاراول است.

وردپرس یا لاراول

به طور کلی باید گفت که وردپرس و لاراول هر دو جایگاه خاص خود را دارند و به نسبت پروژه های مختلف میتوان از آنها استفاده کرد . اما آیا هر آنچه که در ذهن باشد را میتوان با لاراول پیاده سازی کرد  !! با نگاهی دقیق به بازار میتوان مشاهده کرد که طراحی وبسایت مانند گذشته محدود به یکسری قالب و طرح آماده نیست و کارفرمایان با داشتن ایده های مختلف تصمیم دارند وب سایتی را داشته باشند که خدماتی را در قالب تحت وب ارائه کند یا اپلیکیشنی ایجاد شود که کسب و کارآنلاینی را مدیریت کند. به هر حال باید در نظر داشت که طراحی سایت با لاراول در سمت سرور تفاوت بسیار زیادی با طراحی سایت با وردپرس دارد ! وردپرس را از سایت رسمی دانلود میکنید و در کمتر از 5 دقیقه CMS اماده استفاده است اما در لاراول این اتفاق نمی افتد ! شما باید CMS را بسازید !

ساخت cms

یعنی باید دانش ساخت CMS را طی فرایند پیچیده تحقیق و توسعه بدست آورید و آن را نیز بر اساس معماری استانداری توسعه دهید ، خوب به نظر میرسد کار ساده ای نیست ! اما وبینه این کار را انجام داده و چندسالی هم از عمر CMS لاراولی او می گذره و در حال حاضر میتونه هر نوع وب سایتی را باهاش ساخت . اگر بخواهید یک کسب و کار فینتک (حوزه مالی) ایجاد کنید تنها به پوسته و گرافیک ختم نمیشود وب اپ باید در کنار CMS که ساخته اید راه اندازی شود و در یک پنل مدیریتی قابل استفاده باشد کلیه موارد و الزامات امنیتی در نظر گرفته شود و دیتابیس را به صورت بهینه و حرفه ای طراحی کرد و در آینده باید بتوان دیتابس را مدیریت و توسعه داد.

db design


مواردی که باید در هر CMS لاراولی وجود داشته باشد شامل (مدیریت صفحات – مدیریت فایل ها – مدیریت کاربران – مدیریت ورود وخروج – مدیریت منوها و... ) که باید اصول کاربرپسندی در آنها در نظرگرفته شود تا مدیر ساخت در بدون دردسر بتواند از آن استفاده کند . این موارد به صورت پیش فرض در وردپرس وجود دارد اما هیچ یک از آنها در لاراول نیست ، دلیل آن هم این است که لاراول یک فریم ورک است نه یک سیستم مدیریت محتوا ، قالبا فریم ورک ها ابزاری همه کاره اند و بر اساس مستنداتی که منتشر میکنند توسعه دهندگانی را می طلبد که با کسب آموزش ها در سطح بالا  اقدام به طراحی و توسعه روی لاراول را کنند.

از دیگر نکاتی که در هر وب سایتی باید به آن اشاره کرد بحث SEO سایت است که باید اصول و قوانین SEO به خوبی پیاده سازی شود ، خوب این موضوع به صورت پایه بر اساس starter kit که در مراحل ابتدایی طراحی وبسایت اتفاق می افتد توسط وبینه انجام میشود و همه وب سایت ها حتی چند زبانه ها تمام اصول SEO را دارند یک نمونه سایت وبینه که توسط سیستم مدیریت محتوای اختصاصی طراحی شده است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد وردپرس یا cms اختصاصی این صفحه را بخوانید

#وردپرس #لاراول
علیآبان 20، 1398

ممنون . خلاصه و کوتاه اصل مطلب رسوندید.
kaXمرداد 15، 1399

ببینید وردپرس جایگاه خود را دارد و میتواند به نوبه خوب بسیار کاربردی هم باشد ولی خود ما تجربه یک پروژه ناموفق با وردپرس را هم داشتیم و دلیل آن هم عدم شناخت وردپرس از اجرای آن پروژه بود و واقعا لازم است که در پروژه های بزرگ است فریم ورک ها خصوصا لاراول استفاده کرد