چطور سرعت وردپرس افزایش بدهیم ؟

افزایش سرعت سایتها مخصوصا فروشگاهای اینترنتی موضوع بسیار مهم و حیاتی است چرا که با وجود بالا رفتن سرعت اینترنت اما بازدیدکنندگان سایت شما بیش از ۳ ثانیه معطل باز شدن سایت نمی مانند، از طرفی وجود رقبا از این فرصت استفاده میکنند و مشتریان بیشتری را به دلیل داشتن سایتی سریع تر و بهتر جذب میکنند. اینجاست که اهمیت سرعت بالای سایت های بسیار جدی میشود.

آیا سایت شما به انتهای راه رسیده است و چاره ای برای افزایش سرعت ندارید ؟

خوشبختانه وردپرس یکی از بهترین نمونه سیستم های مدیریت محتوایی است که چندین روش برای افزایس سرعت برای آن ابداع شده که ما در این مقاله شما را با همه آنها آشنا میکنیم و با رعایت این موارد از شر مشکلاتی که تا به الان داشتید خلاص میشوید. البته که با رعایت تمامی این موارد باز سرعت سایت های اختصاصی بیشتر و بهتر از سایت وردپرسی می‌تواند باشد. دیگر تفاوت های وردپرس با سایت اختصاصی را در مقاله مربوطه مطالعه کنید. 

استفاده از Cache (کش) ها و پیش بارگذاری ها

این تکنیک اول قدمی است که برای هر سایتی که سرعت پایینی دارد جواب میدهد اما بررسی ها و تجارب قبلی نشان داده که تاثیری روی کندی جستجو سایت شما نخواهد داشت و فقط صفحات ثابت را به خوبی پشتیبانی میکند. و صرفا با نصب یک افزونه خوب مثل Wp Rocket این مشکل را با کمک این افزونه حل کنید. اما بد نیست با کارکرد این برنامه ها آشنا شوید که چگونه سیستم کش میتواند سرعت سایت شما را افزایش دهد.

wordpress cache plugin

در واقع طی اولین باری که صفحه ای توسط بازدید کننده باز میگردد آن صفحه کش شده نیست اما در صورت مراجعه کاربر بعدی آن صفحه با سرعت بسیار بالاتری باز میشود و این همان پاسخی است که سیستم پیش بارگذاری کش ایجاد کرده. نکته مهم اینکه که اصولا سیستم های کش طول زمان مشخصی را نگهداری میکنند و بعد از آن مدت مجدد ریست میشوند یعنی هر ۲۴ ساعت یکبار کل صفحاتی که کش شده اند خالی میشود و از نو مجدد طی اولین بازدید صفحه کش ندارد و دفعات بعدی کاربران از نسخه کش شده استفاده میکنند. از طرفی این موضوع کاربردی و مفید است و از طرفی هم کمی مشکل همچنان پا برجاست. خب در ادامه ما روش های اساسی تری را برای ارتقا سرعت و کیفیت سایت شما را معرفی میکنیم.

روش بعدی استفاده از هاستینگ پر سرعت

وردپرس یکی از سیستم هایی است که نیاز به هاستیگ قوی دارد و یکی از دلایلی هم که باعث این موضوع میشود بهینه نبودن قالب های وردپرسی و صفحه سازها است که ما طی مقالات اخیر در خصوص معایب استفاده از صفحه سازها در طراحی سایت با وردپرس مقاله ای منتشر کرده ایم که پیشنهاد میشود حتما آن را بخوانید. در هر صورت هاستینگ جایی است که میزبان سایت شماست و در صورت عدم توجه به کیفیت آن میتواند خسارت های زیادی را به همراه داشته باشد. پیشنهاد میشود به جای استفدته

روش بعدی بهینه سازی دیتابیس است

هنگامی که شما طی روزهایی که با وبسایت خود کار میکنید رکوردها و داده های موقتی در دیتابیس باقی می ماند که لازم است توسط افزونه هایی بهینه سازی شود البته در بخشی از افزونه wp rocket عملیات بهینه سازی دیتابیس را انجام میدهد که باید آن را هم فعل کنید و معمولا در اکثر برنامه های مدیریت cache و بهینه سازی موجود است. ضمنا باید توجه داشته باشید که از دیتابیس به تنهایی روزانه بکاپ منظم بگیرید.

عملکرد وردپرس به گونه ای است که در یک چرخه حیات کار میکند و همه اتفاق هایی که در php و برنامه نویسی ها سمت سرور وجود دارد در هر بار باز شدن وردپرس تکرار میشود میتوان گفت در گذشته این موضوع هم به نوعی چاره ای ندارد فرض کنید برای باز شدن صفحه نخست باید منو بالا از دیتابیس گرفته شود سپس تصاویر اسلایدر هم با توجه به پلاگینی که تنظیم کرده اید باید از دیتابیس گرفته شود همچنین شما اخرین اخبار هم نمایش میدهد و ضمنا بخشی را با المنتور طراحی کرده اید و خود المنتور هم بر اساس ساختاری که دارد از پایگاه داده بخواند اگر بخواهیم از تعداد فراخوانی ها پایگاه داده مطلع شویم میتوانیم با ابزارهای دیباگ این تعداد فراخوانی و محاسبه را بدست بیاوریم و شما تعجب میکنید که چطور این همه فرایند باید اجرا شوند که سایت ما باز شود و نتایج  !! همین است که سرعت کاهش پیدا میکند فرض کنید شما به وردپرس بگویید که به جای اینکه برای هر قسمت در صفحه اول دیتا را از دیتابیس بگیره و پردازش کنه و بعد به سمت کاربر ارسال کنه مستقیما همان صفحه قبلی به کاربر نمایش دهد !! یعنی تا ۱۰ برابر میتونه سرعت افزایش پیدا کنه.

البته بهینه سازی تصاویر و تبدیل به WEBP و کاهش سایر تصاویر مطابق با طراحی سایت هم خیلی تاثیر داره 

میتونید از سایت https://pagespeed.web.dev برای تست سرعت استفاده کنید به همان اندازه که بهینه سازی تصاویر و بهینه سازی cache سمت سرور صورت گرفته میتواند قابل مشاهده باشد.

اولین دیدگاه را شما ثبت کنید