گواهی نامه ssl چیست و آیا می تواند وب سایت شما را امن کند؟

یکی از استانداردهای معتبر برای رمزگذاری اطلاعات بین کاربر و وبسایت، پروتکل SSL (Socket Secure Layer) می باشد. وبسایت هایی که دارای گواهی نامه SSL هستند، به کاربران خود این اطمینان را می دهند که بدون ترس از استراق سمع شدن اطلاعات کارت اعتباری شان یا دزدیده شدن اطلاعاتشان، در سایت پرداخت اینترنتی انجام دهند یا اطلاعات خود را ارسال کنند. در ادامه به معرفی بیش تر گواهی نامه SSL و لزوم دریافت آن برای انواع سایت ها می پردازیم.

گواهی نامه SSL چگونه بین کاربر و سایت ارتباط امن ایجاد می کند؟

هنگامی که کاربران از طریق مرورگر خود به ارسال و دریافت اطلاعات با وبسایتی که دارای گواهی نامه SSL است، می پردازند، مرورگر و وب سرور طی پروسه ای که برای کاربر قابل مشاهده نیست ارتباط برقرار می کنند.
در ارتباط امن همه چیز رمزگذاری می شود. در این پروسه 3 کلید برای برقراری یک کانال ارتباطی امن استفاده می شود که عبارتند از کلیدهای Public، Private و Session. هنگامی که ارتباط امن ایجاد شد سپس کلید نشست تمامی اطلاعات ارسال شده را رمزنگاری می کند. به صورتی که اطلاعات رمزگذاری شده با کلید خصوصی تنها با کلید عمومی رمزگشایی می شوند و بالعکس. 
 

ssl-چگونه-کار-میکند


1-    اتصال مرورگر به وب سرور و درخواست برای احراز هویت سرور
2-    ارسال نسخه ای  از کپی گواهی نامه SSL به سرور + کلید عمومی
3-    تایید اعتبار گواهینامه SSL و ارسال یک کلید Session با استفاده از کلید عمومی
4-    بازگشایی کلید Session با استفاده از کلید اختصاصی و تایید رمزگذاری
5-    رمزگذاری تمامی اطلاعات رد و بدل شده بین سرور و مرورگر توسط کلید Session 

داشتن گواهینامه SSL چگونه می تواند فروشگاه اینترنتی شما را امن کند و در فروش وبسایت تاثیرگذار باشد؟

یکی از مهم ترین نکات موفقیت در کسب و کار های اینترنتی، ایجاد فضایی مورد اعتماد کاربران است. مشتریان این حق را دارند که هنگام پرداخت اینترنتی از امنیت پرداخت و حفظ اطلاعات کارت بانکی خود مطمئن باشند. مرورگرها برای اطمینان امنیت وبسایت به کاربران، از علامت قفل یا نوار سبز رنگ مانند تصویر زیر استفاده می کنند. 

 

گواهی نامه ssl

گواهی نامه ssl

همچنین تمامی لینک های وبسایتتان به جای http با https در نوار بالای مرورگر نشان داده می شوند.

http v.s https

انواع گواهی نامه های SSL

شما می توانید با توجه به اعتبار سازمان و بودجه مورد نظر خود گواهی نامه ای را تهیه کنید که نیازتان را بر طرف سازد. انواع گواهی نامه های SSL عبارتند از:
•    گواهینامه اعتبار سنجی دامنه (DV)
این گواهینامه تنها اعتبار سنجی بر اساس نام دامنه را انجام می دهد و به اعتبار سازمان یا صاحب دامنه نمی پردازد و در مدت زمان کوتاهی به صورت آنلاین برای درخواست کنندگان صادر می شود. این گواهینامه نسبت به سایر گواهی ها قیمت پایین تری داشته و معمولا افرادی حقیقی که می خواهند دامنه آن ها از HTTP به HTTPS تبدیل شود از آن استفاده می کنند. این نوع گواهی به لحاظ فنی مشکلی ایجاد نمی کند اما از اعتبار کمتری برخوردار است.
•    گواهینامه اعتبارسنجی سازمانی (OV)
این گواهینامه نسبت به گواهینامه DV اعتبار بالاتری دارد و کاربران می توانند مشخصات سازمان را در قسمت جزییات گواهینامه مشاهده کنند. گواهینامه OV برای اشخاص حقیقی مناسب نیست و تنها برای اشخاص حقوقی و سازمان های رسمی دولتی مناسب است. برای دریافت این گواهینامه درخواست کننده می بایست کلیه مدارک ثبت شده قانونی و هویتی سازمان را به همراه فرم درخواست و معرفی شخص مسئول مدارک به صورت اینترنتی ارسال نموده و پس از تایید درخواست، نسخه ی ترجمه شده ی تمامی موارد نامبرده را از طریق پست بین المللی ارسال نماید.
•    گواهینامه اعتبار سنجی (EV)
معمولا سازمان های بزرگ و معتبر جهانی مانند فیسبوک، گوگل و... از این گواهینامه استفاده می کنند. این گواهینامه گران ترین و معتبرترین نوع گواهینامه است که مشخصه آن نشان سبز رنگ در مرورگر است. احراز هویت سازمان برای دریافت گواهینامه EV دقیق تر است و اطلاعات و مدارک بیش تری نسبت به گواهینامه OV نیاز است. 

نکاتی درمورد گواهینامه SSL که باید بدانید:

•    تکنولوژی امنیتی SSL برای رمزگذاری بین دستگاه و سرور استفاده می شود
این گواهینامه تضمین می کند که اطلاعات شما تا رسیدن به مقصد، مسیری امن را طی می کنند. اما SSL نمی تواند تضمین کند که اطلاعات شما در مقصد هم امن هستند.
•    تمامی وبسایت ها به گواهینامه SSL نیاز دارند
در گذشته تصور می شد که تنها سایت هایی که در آن ها پرداخت اینترنتی انجام می شود به گواهینامه SSL نیاز دارند. در صورتی که این تصور اشتباه است و مروگر ها هنگام باز کردن سایت هایی که این گواهینامه را دریافت نکرده اند با نوار قرمز به کاربر هشدار می دهند که در حال بازدید از سایتی با اتصال نا امن است. و ممکن است کاربر با مشاهده این پیام صفحه را به سرعت ببندد. همچنین امروزه گوگل از نمایش سایت هایی که این گواهی را دریافت نکرده اند خودداری می کند. پس این موضوع می تواند بر روی رتبه و سئوی سایت شما نیز تاثیرگذار باشد.
•    نصب گواهینامه SSL بر روی سرعت وبسایت شما تاثیر منفی ندارد
ممکن است مراحل پیچیده رمزگذاری اطلاعات در پروتکل SSL، شما را در ارتباط با پایین آوردن سرعت وبسایتتان نگران کند. در صورتی که چنین تصوری صحیح نیست و استفاده ی وبسایت های معروف و شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک این موضوع را اثبات می کنند که نصب SSL تاثیر منفی بر سرعت وبسایت ندارد. البته ممکن است در برخی موارد به علت فاصله زیاد از سرور در حد بسیار ناچیز تاخیر ایجاد شود که در این مورد بهتر است از سرورهای نزدیک استفاده کنید.
•    SSL تنها روش رمزگذاری نیست
وبسایت ها از گواهینامه های مختلفی برای رمزگذاری اطلاعات استفاده می کنند که SSL معروف ترین آن هاست. برای مثال درگاه پرداخت پی پال یک نمونه از وبسایت هایی است که از گواهینامه TLS استفاده می کند.
•    SSL تمام داده ها را رمزگذاری نمی کند
اطلاعات شما تا زمانی که هنوز در سرور ذخیره نشده اند و در حال رسیدن از مرورگر به سرور هستند، رمزگذاری شده و به سرقت نمی روند. اما هنگامی که اطلاعات رمزگشایی شده و در سرور ذخیره شدند، می بایست برای امنیت آن ها در سرور چاره ی دیگری اندیشید.
•    امنیت مطلق وجود ندارد
رمزگذاری SSL رمزگذاری را در سطح بالایی از امنیت فراهم می کند اما باید به این نکته توجه کرد که هیچ روش رمزگذاری مطلق و اجتناب ناپذیری وجود ندارد. به همین منظور، شرکت ها و صاحبان کسب و کارهای اینترنتی می بایست همواره به دنبال استفاده از آخرین متدهای رمزنگاری و امنیت داده های خود و کاربران باشند.
 

اولین دیدگاه را شما ثبت کنید