تکنیک اصولی تغییر دامنه بدون آسیب رسیدن به SEO
در نهایت SEO به یک تاکتیک و راه حل اساسی ختم می شود و بهترین گزینه بر اساس قوانین این تخصص باید انتخاب شود.
شاید شما به دلیل تغییر برند یا پیدا کردن یک دامنه بهتر قصد مهاجرت و تغییر دامنه را داشته باشید اگر برای اولین بار است که قصد این کار را دارید صبر کنید و حتما این مقاله را تا پایان مطالعه نمایید چون در نقطه بسیار حساسی قرار دارید و یک خطا کل تلاش ها و زحمت هایی که در تولید محتوا برای سایت قبلی کشیده اید از بین خواهد رفت.
چند نکته مهم :
1- برای تغییر دامنه باید هر 2 دامنه فعال باشند و برای دامنه قبلی حداقل 6 ماه تا پایان انقضای آن مهلت وجود داشته باشد
2-برای هر دو دامنه باید هاست تهیه شود دامنه قدیمی را نیاز به یک هاست مثلا با حجم 20 مگابایت دارد یا حتی کمتر مشکل ندارد
برای موتور جستجوی گوگل لینک ها به دو صورت redirect میشوند دائمی 301 و موقتی 302 در این موضوع شما باید گزینه دائمی که 301 میباشد را در نظر داشته باشید.
به طور کلی با 2 روش میتوان موتورهای جستجو و کاربرانی که به دامنه قدیمی مراجعه میکنند را به طور خودکار به سایت جدید هدایت کرد.
موتورهای جستجو مخصوصا گوگل یک ابزار بسیار مفید و رایگان برای شما در نظر گرفته است نام این ابزار change address است . جهت استفاده از این ابزار نیاز به این است که هر دو دامنه روی پنل serach console شما یا همان web master tools ثبت شده باشد .
در ابتدا بر روی هاست قدیم خود یک فایل .htaccess ایجاد کنید این فایل در پنل های مدیریت هاستیگ دیده نمیشود و لازم است که با notepad ویندوز یا ابزارهای مشابهه فایل مربوطه را ایجاد نمایید اما محتوای این فایل یک سری از برنامه های مربوط به سرور لینوکس است که به طور خودکار دستورات را اجرا می کند.
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.newdomain\.com
RewriteRule (.*) https://www.newdomain.com/$1 [R=301,L]
دستورات فوق شامل فعال سازی وضعیت rewrite engine هستند و دستورات مربوط به url های مرتبط با دامنه قدیم و ریدایرکت 301 به دامنه جدید. شما باید این فایل را در root هاست قرار دهید.
سپس وارد web master tools شوید و در منوی تنظیمات وارد گزینه change address
قبل از انجام این کار توجه کنید که همه محتوا و مطالب را در سایت جدید منتقل کنید و محتویات سایت قدیم را حذف کنید.
طبق قوانین گوگل
1-انتقال محتویات به دامنه جدید
2-دامنه قدیم را در حالت 301 قرار دهید
3-دامنه جدید را در وب مستر تولز ثبت کنید