تفاوت طراحی سایت و برنامه نویسی در چیست؟

تفاوت طراحی سایت و برنامه نویسی شامل زوایای مختلفی می‌شود. به گونه‌ای که از یک طرف این دو به یکدیگر وابسته بوده و برای ساخت و طراحی سایت لازم و ملزوم یکدیگر هستند و از طرفی دیگر ممکن است در دو حوزه متفاوت از هم به کار روند. بنابراین اینها هر دو نقش های حیاتی در توسعه برنامه های تحت وب و به طور کلی فضای مجازی و اینترنتی دارند. برنامه نویسی گاه ممکن است برای ساخت یک دستگاه انجام شود و گاه هم ممکن است برای طراحی سایت اختصاصی و حرفه‌ای. اغلب افراد فرق طراحی سایت و برنامه نویسی را نمی دانند و این دو را به جای هم بکار می برند. در صورتی که شاخه برنامه نویسی بسیار وسیع تر از تنها طراحی سایت است. در واقع یکی از کاربردهای برنامه نویسی طراحی سایت. البته که در حال حاضر با وجود cmsهایی مانند وردپرس تا حد زیادی نیاز طراحی سایت به برنامه نویسی کم شده است.

در ادامه تفاوت ها و نقش های این دو حوزه را به طور کامل بررسی می‌کنیم تا اهمیت هر کدام و نحوه ارتباط آنها در روند طراحی سایت و یا پیشرفت برنامه های تحت وب به خوبی روشن شود. آگاهی از این تفاوت ها به ما درک درستی از نحوه ساخت سایت و همچنین برنامه نویسی برنامه های اینترنتی می‌دهد.

بنابراین ما در ادامه به بررسی نکات زیر می‌پردازیم:

  • برنامه نویسی چیست؟
  • طراحی سایت چیست؟
  • طراحی سایت و برنامه نویسی
  • فرق طراحی سایت و برنامه نویسی
  • تفاوت طراحی سایت وردپرس با کدنویسی
  • درآمد برنامه نویسی بیشتر است یا طراحی سایت؟

 

برنامه نویسی چیست؟

قبل از اینکه به بیان تفاوت ها بپردازیم، بهتر است مفهوم هر کدام از این مقوله را با هم بررسی کنیم تا بتوانیم با دید بازتری این تفاوت ها را بپذیریم.

برنامه نویسی یک فرآیند تکنولوژیکی است که به منظور پیشبرد بهتر کارها توسط فناوری و کامپیوتر انجام می‌شود. شما می‌توانید برنامه نویسی را به عنوان همکاری بین انسان و رایانه در نظر بگیرید که در آن انسان دستورالعمل‌هایی را برای رایانه ایجاد می‌کند تا از آنها پیروی کند. در واقع یک برنامه نویس با استفاده از زبان ماشین به کامپیوتر دستور می‌دهد که یک سری اقدامات را در حوزه‌های مختلف انجام دهد که یکی از این حوزه ها برنامه نویسی وب است. یعنی برای ساخت سایت از برنامه نویسی استفاده شود. فراموش نکنید که اساس ساخت تمامی سایتها چه سایتهای وردپرسی و چه سایت‌های اختصاصی، برنامه نویسی است.

برنامه نویسی کامپیوتر به زبان های مختلف انجام می شود که درآن دستوراتی وجود دارد که برای انجام اقدامی به سیستم فرستاده می‌شود. در برنامه نویسی وب هم این دستورات برای ساخت سایت و طراحی آن انجام می‌شود. در ساخت سایت ما با دو مفهوم بک اند(‌Back end) و فرانت اند(Front end) روبرو هستیم که در آن بک اند یعنی سمت سرور سایت که نحوه تعامل و برقرار ارتباط ما با سرور را تعیین می‌کند و فرانت اند که در مورد شکل ظاهری و طراحی ظاهر سایت است.

با توجه به مطالب بالا برنامه نویسی تنها محدود به برنامه نویسی وب نیست و در کارهای مختلف از جمله طراحی اپلیکیشن، دستگاه های مختلف و.... به کار می‌آید و در واقع در همه تکنولوژی ها و فناوری ها اثری از کدنویسی را مشاهده می‌کنید. صحبت راجع به برنامه نویسی بسیار است که از حوصله این محتوا هم خارج است.

طراحی سایت چیست؟

امروزه یکی از بهترین راه‌ها برای حضور در فضای مجازی و عرض اندام در این فضا، ساخت و طراحی سایت است. کسب و کار شما در هر حوزه ای که باشه اعم از فروشگاه، خدمات، شرکت و....در هر صورت می‌توانید با طراحی یک سایت مختص به خودتان محصولات اقدامات و خدمات خود را در معرض دید مشتریان بسیاری از سراسر دنیا قرار دهید. حال روشهای طراحی سایت در طول زمان تحول های بسیاری داشته است. اما در همان اوایل تنها راه طراحی سایت برنامه نویسی سایت از صفر تا صد بود. این راه به علت مشکلاتی که داشت و تنها از عهده افراد برنامه نویسی برمی‌آمد، به مرور با گسترش تعداد سایتها روشهای دیگری برای طراحی سایت به وجود آمد که یکی از آنها طراحی سایت با وردپرس است. بنابراین طراحی سایت حتما حتما برنامه نویسی نیست. چرا که شما در روش طراحی سایت با cms یا المنتور تنها با کشیدن و رها کردن المان ها و با استفاده از ابزارها و افزونه های مختلف می‌توانید سایت خود را ایجاد کنید. البته فراموش نکنید که در همین روش هم اگر طراح سایت کمی دانش برنامه نویسی داشته باشد، می توانید طراحی سایت وردپرس اختصاصی خود را داشته باشید. چرا که به راحتی می‌تواند قسمتهای مختلف را به سلیقه خود با کدنویسی ویرایش کند. بنابراین لزوما هر طراح سایتی برنامه نویس نیست. اما برنامه نویسان در صورتی که به زبان برنامه نویسی وب مسلط باشند می‌توانند طراحی سایت هم انجام دهند.

تفاوت طراحی سایت و برنامه نویسی در چیست؟

پرسشی که از همان ابتدا تاکنون پرسیده ایم. احتمالا تا به اینجا تا حدودی پاسخ این سوال را دریافته‌اید اما برای بدست آوردن اطلاعات کامل تر لازم است که به صورت جداگانه به آن بپردازیم.

به منظور درک بهتر تفاوت این دو به بررسی نقش و وظایف طراح سایت و برنامه نویسی می‌پردازیم.

مقایسه اهداف برنامه نویسی و طراحی سایت:

اهداف برنامه نویسی با توجه به زمینه کاری و همچنین نیازهای خاص مربوطه بسیار گسترده است که تعدادی از آنها شامل موارد زیر است:

 توسعه نرم افزار، ایجاد و ساخت پایگاه داده و تحلیل اطلاعات، طراحی و ساخت وب سایت و نرم افزارهای تحت وب، پشتیبانی و نگهداری سیستم، ساخت بازی‌های رایانه‌ای

اما همانطور که در اهداف برنامه نویسی می بینیم، یکی از اهداف برنامه نویسی طراحی سایت است. و به طور کلی هدف از طراحی سایت، ساخت رابط کاربری و ظاهر سایت (ui/ux) است.

بنابراین این دو از نظر اهداف به این صورت با هم در ارتباط هستند.

مقایسه حیطه وظایف طراح سایت و برنامه نویس

برنامه نویس و طراح سایت هر دو دارای وظایف متعدد و البته در برخی مواقع بهم مرتبط هستند در صورتی که ممکن است هر کدام به تنهایی قادر به انجام کاری نباشند. اما اگر بخواهیم تعدادی از وظایف هر یک را بیان کنیم به موارد زیر می رسیم:

وظایف طراح سایت:

طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری بهینه(ui/ux) بهینه

ارتباط و هماهنگی با برنامه نویس سایت

طراحی ریسپانسیو صفحات

توجه به حفظ یکپارچگی برند

و...

وظایف برنامه نویس:

اگر بخواهیم وظایف طراح سایت و برنامه نویس سایت را تنها در زمینه ساخت سایت و برنامه نویسی سایت با یکدیگر مقایسه کنیم برای وظایف برنامه نویس به نکات زیر می رسیم:

  • توسعه فرانت اند یا همان ظاهر سایت با استفاده از کدنویسی
  • توسعه و بهبود بک اند یا ارتباط با سرور و مدیریت پایگاه داده برای پشتیبانی از عملکرد سایت
  • تامین امنیت سایت
  • بهبود سرعت سایت با کاهش و مدیریت کدها و نظم دهی به ساختار سایت
  • اتصال و ادغام سایت با سیستم ها و API ها
  • به روزرسانی کدها و قالبهای سایت
  • ویرایش قالب سایت
  • و...

مقایسه کلی طراحی سایت و برنامه نویسی سایت

برای مقایسه این دو به صورت جداگانه در زمینه طراحی و ساخت وب سایت باید موارد زیر را موردبررسی قرار دهیم:

تمرکز اصلی طراح سایت و برنامه نویس: طراح سایت عمدتا بر ظاهر و تجربه کاربری سایت توجه دارد در صورتی که برنامه نویس سایت بر عملکرد و نحوه تعامل کاربر با سایت سروکار دارد.

ابزارهای مورداستفاده برنامه نویس و طراح سایت: طراح سایت معمولا برای طراحی از المان‌ها و ابزارهای آماده استفاده می‌کند؛ اما برنامه نویس سایت برای کدنویسی بخش های مختلف از زبان های برنامه نویسی سایت مانند PHp، html، css و....استفاده می کند.

علاوه بر این یک برنامه نویس باید دارای قدرت تحلیل خوبی باشد تا بتواند یک سایت پایگاه داده و دیتابیس قوی طراحی کند. اما طراح سایت باید از خلاقیت و ذوق هنری خوبی برخوردار باشد.

درآمد طراحی سایت بیشتر یا برنامه نویسی؟

مقایسه درآمد طراحی سایت و برنامه نویسی به عوامل مختلفی بستگی دارد. اما نکته واضحی که وجود دارد، برنامه نویسی با توجه به اینکه به علم و دانش بیشتری نیاز دارد و اساسا کار زمانبرتر و سخت‌تری است، دستمزد و درآمد بیشتری دارد. اما همان برنامه نویسی هم با توجه به اینکه در حوزه های مختلفی انجام می‌شود، درآمدهای متفاوتی دارند. مثلا فردی که در حوزه برنامه نویسی سایت فعالیت می‌کند متفاوت از کسی است که برنامه نویسی اپلیکیشین را انجام می دهد.

بنابراین به طور کلی تقاضا برای برنامه نویسان حرفه ای بسیار بالا است و حقوق دستمزد بیشتری هم برای آنها در نظر گرفته می‌شود.

وبینه از جمله شرکتهای طراحی سایت اختصاصی است که به صورت حرفه‌ای و با سابقه بالا در حوزه برنامه نویسی سایت فعالیت می‌کند. شما می‌توانید برای بدست آوردن اطلاعات کامل راجع به برنامه نویسی سایت و طراحی سایت با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید.

اولین دیدگاه را شما ثبت کنید