طراحی سایت کتابخانه/ساخت کتابخانه اینترنتی ساده و زیبا
طراحی سایت کتابخانه یک راهحل عالی برای کتابخانههای سازمانی است که با مشکلاتی مثل شلوغی و حجم زیاد کتابها و منابع روبهرو هستند. شاید در ابتدا تصور کنید که راه اندازی سایت کتابخانه هم مانند طراحی سایت کتابفروشی است. در صورتی که این دو متفاوت از هم هستند. اگر شما مدیر یک کتابخانه عمومی، دانشگاهی یا هر نهاد دیگری هستید، احتمالاً با مشکلاتی از قبیل حجم زیاد کتاب ها و همچنین درخواست های متعدد روزانه جستجوی کتاب دست و پنجه نرم میکنید. در چنین شرایطی، راه اندازی سایت برای کتابخانه میتواند به شما در مدیریت منابع و بهبود دسترسی کاربران به اطلاعات کتابها کمک بسیاری خواهد کرد.
با راهاندازی سایت کتابخانه، میتوانید به کاربران این امکان را بدهید که به راحتی کتابها رو جستجو کرده و منابع را به صورت آنلاین مطالعه کنند و به این ترتیب از خدمات آنلاین و مجازی کتابخانه بهرهمند شوند. در این صورت هم برای شما و هم برای کاربر در زمان صرفه جویی خواهد شد و شما میتوانید به مراجعین بهتر خدمات بدهید.
در این محتوا هم ما میخواهیم شما را با چند و چون و تمامی نکات طراحی سایت کتابخانه آشنا کنیم، تا اگر تصمیم به انجام این کار گرفتید در کنار مشاوره هایی که به صورت تلفنی از کارشناسان میگیرید، پیش از آن اطلاعات کلی نسبت به آن بدست آورده باشید.
چگونه سایت کتابخانه خود را راه اندازی کنم؟
برای راه اندازی و طراحی سایت کتابخانه ی الکترونیکی خود نگران مراحل کار و کمبود اطلاعاتتان نباشید؛ چرا که اصلا کار پیچیدهای نیست و تیم ها و شرکت های طراحی سایت مانند وبینه از صفر تا صد راه اندازی کتابخانه مجازی شما همراهتان هستند. با این حال لیست اقداماتی که شما باید انجام دهید به صورت زیر است:
- برنامه ریزی، نیاز سنجی و تعیین سطح انتظارات: قبل از هر چیز شما باید انتظارات و تقاضاهای خود را از سایت کتابخانهتان مشخص کنید. این کار را میتوانید در ابتدا با در نظر گرفتن شرایط فعلی کتابخانه و درخواست های مراجعین انجام دهید و سپس برای تکمیل اطلاعات خود میتوانید نمونه سایت های کتابخانه های دیجیتال و اینترنتی را بررسی و مشاهده کنید. با این کار هم ایده برای طراحی رابط کاربری یا همان ux سایت بدست میآورید و هم اینکه در خدماتی که سایت هایی دیگر ارائه میدهند، به نمونه های کاملتری از سایت خود میرسید. برای بازتر شدن ذهن شما در ابتدا میتوانید با پاسخ به سوالات زیر شروع کنید:
- آیا می خواهید تنها امکان جستجوی کتاب را در سایت خود فعال کنید یا اینکه امکان دسترسی کاربر به محتوای کتاب هم وجود دارد؟
- آیا میخواهید سیستم رزرو آنلاین کتاب هم در سایت راه اندازی کنید یا خیر؟
- آیا امکان تمدید به صورت آنلاین را در سایت فعال میکنید؟
- انتخاب نام دامنه: در این مرحله مسلما هر کتابخانه فیزیکی یک نام دارد که میتواند براساس همان نامه دامنه خود را تعیین کنید. اما اگر در حال حاضر کتابخانه فیزیکی ندارید و تصمیم به راه اندازی کتابخانه اینترنتی و مجازی دارید، باید با بررسی ایده های مختلف نام منحصربفرد و البته کوتاه برای دامنه انتخاب کنید که آزاد هم باشد. شما هم میتوانید پسوند ir. را تهیه کنید و هم .com البته در صورتی که این سایت مربوط به سازمان بزرگی باشه.org هم یکی از گزینه های انتخاب است.
- انتخاب تیم و شرکت طراحی سایت: اگر تیم طراحی در نظردارید که عالیه ولی در غیر این صورت هم جای نگرانی وجود ندارد. شما میتوانید با بررسی نمونه کارهای شرکت ها و طراحان مختلف به خصوص در زمینه طراحی سایت کتابفروشی و کتابخانه، تیم موردنظر خود را انتخاب کنید. طراح روش های مختلفی را برای طراحی سایت شما پیش پای شما قرار میدهد. مثلا اگر میخواهید سایتی کاملا منحصربفرد با امنیت و سرعت بالا داشته باشید پیشنهاد ما با سابقه و تجربه بالایی که به خصوص در راه اندازی سایت های کتابخانهای داریم، طراحی سایت سفارشی است. چرا که دراین صورت از امنیت و سرعت سایت مطمئن هستیم و میتوانیم سایتی کاملا مطابق با نیازهای شما طراحی کنیم.
- ثبت قرارداد با طراح سایت و شروع فرآیند طراحی: پس از جستجو و پیدا کردن تیم موردنظرتان، با در نظرگرفتن نکات قرارداد طراحی سایت با تیم موردنظر به توافقات لازم میرسید و طراح هم شروع به طراحی سایت شما میکند. در این فاصله بهتر است شما هم محتوا اعم از متن، تصویر و داده های موردنیاز سایت را فراهم کنید. مثلا تهیه لیستی از کل کتاب های موجود در کتابخانه از مهمترین اقدامات جمعآوری محتوا است.
- تست و بازطراحی سایت براساس نظرات شما: در آخر هم سایت طراحی شده در اختیار شما قرار داده میشود تا همه جوانب آن را بررسی کنید و اگر نظر و تغییراتی مدنظرتان هست اعمال شود.
پس از این کار سایت آماده برای معرفی به مراجعین است. البته فراموش نکنید در صورتی که قصد معرفی بیشتر سایت به افراد بیشتر و کسب درآمد از سایت هم داشته باشید باید برای سئو و بهینه سازی آن برای موتورهای جستجو هم اقدام کنید.
برای طراحی سایت کتابخانه چند روش وجود دارد؟
برای راه اندازی کتابخانه الکترونیکی خود روش های مختلفی پیش روی شما قرار دارد که شما باید بر طبق شرایط خود و از همه مهمتر بودجه در نظر گرفته برای این کار بهترین گزینه را انتخاب کنید. اما روش های پیش رو کدامند؟
- طراحی سایت کتابخانه الکترونیکی با سایت سازها
- طراحی سایت کتابخانه مجازی با سیستم مدیریت محتوای وردپرس و قالب آماده
- طراحی سایت کتابخانه با وردپرس و قالب اختصاصی
- طراحی سایت اختصاصی با برنامه نویسی
طراحی سایت کتابخانه الکترونیکی با سایت سازها
یک روش برای راه اندزای کتابخانه الکترونیکی استفاده از سایت سازها هست که خب هزینه خیلی کمتری نسبت به روشهای دیگر دارد اما اصلا برای کتابخانه پیشنهاد نمیشود. چرا که محدودیت های منابع بسیاری دارد و از همه مهمتر راجع به سرعت و امنیت آن هیچ تضمینی وجود ندارد.
طراحی سایت کتابخانه مجازی با وردپرس و قالب آماده
وردپرس یکی از محبوبترین سیستم های مدیریت محتوای فعلی است که با استفاده از آن سایت های بسیاری حتی سایت های بزرگ و معروف طراحی و ساخته شده اند. استفاده از این cms هم به روشهای مختلفی انجام میشود که یکی از آنها طراحی با قالب های آماده است. شما تنها با یک سرچ کوتاه میتوانید لیست بالا بلندی از قالب های آماده مخصوص کتابخانه را پیدا کنید. این نسبت به سایت سازها گزینه بهتری است اما باز هم بستگی به شرایط شما دارد. امنیت، سرعت و حتی منابع سایت در این روش هم تا حدودی با محدودیت روبرو است چرا که قالب موردنظر به گونه ای برنامه نویسی شده که هر سایت کتابخانه ای بتواند از آن به راحتی استفاده کند و تنها برای شما شخصی سازی نشده است. مگر اینکه طراح سایت دانش برنامه نویسی هم داشته باشه تا بتواند با بهینه سازی کدهای قالب، کدهای آن را شخصی سازی کند.
طراحی سایت کتابخانه با وردپرس و قالب اختصاصی
در کنار استفاده از قالب آماده با استفاده از وردپرس شما میتوانی قالب اختصاصی و کدنویسی شده خود را فراخوانی کرده و سایت کتابخانه خود را با آن راه اندازی کنید. طراحی سایت وردپرس اختصاصی برای کسانی که میخوان کمتر هزینه کنند اما در کنار آن سایت منحصربفرد و بهینه ای هم داشته باشند بهترین گزینه است.
طراحی سایت اختصاصی با برنامه نویسی
طراحی سایت با برنامه نویسی هم برای سازمان ها و مراکز مانند سایت کتابخانه دانشگاه یا شهرداری که نیاز به امنیت بالای اطلاعات اعضا دارد و همزمان تعداد کاربران بالایی به آن مراجعه میکنند، بهترین انتخاب است. مسلما چنین سایتی هزینه بیشتری دارد و صد البته زمان بیشتری برای طراحی آن نیاز هست.
طراحی سایت کتابخانه با طراحی سایت کتابفروشی چه تفاوتهایی دارد؟
ممکن است به این فکر کنید که طراحی سایت کتابخانه و طراحی سایت کتابفروشی مشابه هم هستند، اما این دو تفاوتهای زیادی با هم دارند. سایتهای کتابفروشی بیشتر بر فروش کتابها تمرکز دارند، در حالی که در سایت کتابخانه هدف اصلی امانت و دسترسی آنلاین به کتابها است.
در سایت کتابفروشی، شما باید سیستمهایی برای خرید آنلاین، سبد خرید و پرداخت آنلاین فراهم کنید، در حالی که در سایت کتابخانه، امکاناتی مانند جستجوی کتابها، رزرو آنلاین و عضویت از اهمیت بیشتری برخوردارند. اما وجه تشابه این دو این است که هر دو در راستای ارائه و معرفی کتاب های مختلف فعالیت میکنند. با این تفاوت که سایت کتابفروشی زیر مجموعه طراحی سایت فروشگاهی قرار میگیرد در صورتی که سایت کتابخانه زیر مجموعه سایت های رزروی.
هزینه طراحی سایت کتابخانه چگونه تعیین می شود؟
هزینه طراحی سایت کتابخانه بسته به عوامل مختلفی میتواند متفاوت باشد، مانند:
نوع طراحی (سفارشی، قالب آماده یا وردپرس اختصاصی): طراحی سفارشی معمولاً هزینه بیشتری دارد، ولی امکان شخصیسازی بالاتری فراهم میکند.
ویژگیهای سایت: سایتهایی که ویژگیهای پیشرفته مانند سیستم رزرو آنلاین، جستجوی پیشرفته، یا نمایش منابع دیجیتال دارند، هزینه بیشتری خواهند داشت.
تعداد صفحات سایت: تعداد صفحات و بخشهای سایت (مثلاً بخشهای آموزشی، رویدادها، مشاوره آنلاین) میتواند بر هزینه نهایی تأثیر بگذارد.
نمونه کارهای طراحی سایت کتابخانه و کتابفروشی وبینه
آماده راه اندازی کتابخانه ی اینترنتی خود هستید؟!
اگر میخواهید سایت کتابخانهتان رو با طراحی حرفهای و امکانات کاربردی راهاندازی کنید، تیم وبینه آماده است تا به شما کمک کند. با مشاوره رایگان و طراحی سفارشی، میتوانیم کتابخانه شما را به یک فضای آنلاین کاربرپسند تبدیل کنیم. همین حالا با ما تماس بگیرید و قرارداد طراحی سایت خود را ثبت کنید تا گامی بزرگ در جهت بهبود دسترسی و خدمات آنلاین کتابخانهتان بردارید. منتظر شما هستیم!