چند نکته خودمانی درباره طراحی سایت با لاراول

خوشبختانه  لاراول در ایران طرفداران زیادی دارد و روزانه افزایش پیدا می کند. این فریم ورک محبوب تحول زیادی در دنیای PHP ایجاد کرد و از ویژگی های قدرتمند آن می توان به این اشاره کرد که تقریبا همه ابزارهای لازم در برنامه نویسی اصولی و حرفه ای را جهت استفاده و انتخاب برنامه نویس ارائه می کند و سطح امنیت بالایی دارد. دلیل این موضوع سرویس AUTH و Laravel Pasport و Middleware های قدرتمندی است که می تواند روی Route ها قرار بگیرد. در ضمن لاارول از composer جهت مدیریت وابستگی های خود بهره می برد. این سیستم در همه فریم ورک های مدرن قابل استفاده است و با زدن دستور composer update می توان به آخرین نسخه منتشر شده رسید. 

laravel deploy

از طرفی هماهنگ بودن با فریم ورک جاوا اسکریپتی vue , react کار را بسیار جذاب تر می کند. او با ارائه Laravel Mix حجت را بر Frontend تمام می کند. حتی بسیاری از برنامه نویسان Laravel Mix را در پروژه های غیرلاراولی نیز استفاده می کنند. پشتیبانی از Sass و ایجاد نسخه نهایی و ورژن کردن فایل های js ,css از وظایف اصلی Laravel Mix است.

برای یادگیری لاراول محتوای آموزشی فراوانی وجود دارد. یکی از سایت های خوب در این زمینه Laravel Daily است. این سایت آموزش های خوبی را در دو بخش frontend , backend ارائه می کند . امروزه طراحی سایت با لاراول تنها ایجاد صفحات ساده نیست بلکه پشت صفحات باید موتوری قدرتمند جهت پردازش قرار بگیرد. این پردازش ها می تواند از موارد ساده مانند دریافت دیدگاه کاربران شروع شود تا سیستم های فرم ساز و گزارش ساز که به صورت یکپارچه در یک پنل مدیریتی قابل دسترس باشند تا مدیریت سطوح دسترسی بین مدیران و ...

شاید شما بین انتخاب زبان برنامه نویسی مختلف در دوراهی قرار گرفته اید و شاید فکر کنید اگر Golang را انتخاب کنید میتواند برای شما معجره کند یا اگر با Python کار کنید هم در همه پلت فرم ها اجرا میشود و اینجنین است و آنچنان است ... اما در واقع باید گفت که هر زبان مزیت خاص خود را دارد مهم محصولی است که قرار است تولید شود اگر محصول شما در حوزه هوش مصنوعی است بهتر است پایتون را انتخاب کنید اما اگر شما میخواهید Api بنویسید و APP شما هم شامل همه حوزه ها است خوب انتخاب های بهتری هم بجز Golang یا Pyphon میتوانید داشته باشید به نظر من انتخاب زبان برنامه نویسی مهم است که سابقه طولانی داشته باشد و جامعه بزرگی هم در دنیا برای آن شکل گرفته باشد این موضوع در عمر شما هم صرفه جویی میکند بارها رخ داده است که برای حل مشکلات برنامه نویسی باید دنبال راه حل باشید حتما شما خوشحال می شوید به راه حلی دست پیدا کنید که قبلا یکی آن را انجام داده است و این همان ویژگی بزرگ بودن جامعه.

از طرفی زبان های برنامه نویسی و فریم ورک ها حرف از کارایی و Performance می زنند که این موضوع نسبی است اگر بخواهیم این موضوع را بررسی کنیم در پروژه ای که مثلا پلتفرم تبلیغاتی است انتخاب زبان مهم تر است یا انتخاب دیتابیس یا بهینه سازی کد نویسی یا انتخاب یک دیتابیس مرسوم ؟ قطعا طراحی بهینه الگوریتم پلتفرم بسیار مهم تر از زبان برنامه نویسی است چرا که پیچیدگی زمانی را الگوریتم ها تعیین میکنند و خود زبان برنامه نویسی خیلی تاثیر محسوسی روی سرعت الگوریم ندارد و اگر هم داشته باشد با وجود سرورهای امروزی خیلی موثر واقع نمیشود . لذا انتخاب بهترین فریم ورک برای برنامه نویسی بهتر است از میان گزینه هایی باشد که عمومیت داشته باشد خوشبختانه لاراول این محبوبیت را در میان ایرانیان و خارجی ها هم دارد. 

یا اینکه اگر حجم اطلاعات پایگاه داده بالا رفت به زبان برنامه نویسی چه ارتباطی دارد قطعا سرعت واکشی و اجرا Query ها کمتر میشود اینجا بهتر است در سمت پایگاه داده توسعه را تخصصی تر اجرا کرد و موضوع بهینه سازی دیتابیس هم کاری تخصصی است . گاهی اوقات برای برخی از پروژه ها انتخاب دیتابیس ها رابطی ای بسیار مهم است مانند Mysql اما برخی اوقات غیررابطه ای مانند Mongo مناسب تر است بستگی به نوع سیستم دارد خصوصا مباحث مالی وگاهی اوقات هم میتواند از هر دو در پروژه استفاده کرد که نور علی نور میشود.

علیفروردین 01، 1398

با سلام ، آیا لاراول را میتوان برای تولید سامانه های کلان دولتی هم استفاده کرد ؟