بهترین فریم ورک طراحی سایت
در سطح backend
موضوع فریم ورک ها همیشه سوال برانگیز است و معمولا این سوال وجود دارد که ابتدا بهترین فریم ورک را انتخاب کنیم بعد شروع به طراحی کنیم. در زبان قدرتمند PHP فریم ورک های بسیار زیادی وجود دارد که هر کدام به نوعی ویژگی های مشترک یا خاص خود را دارند برخی از این فریم ورک ها مانند Fuel بسیار ساده و سبک هستند اما برخی مانند Symphony یا Zend برای مسلط شدن نیاز به زمان بسیار بیشتری است ، معمولا شنیده میشود که فلان فریم ورک برای پروژه های بزرگ است و ویژگی های خاصی دارد اما این نکته همیشه وجود دارد که ملاکی که باعث میشود یک فریم ورک برای پروژه های بزرگ باشد چیست ؟ از طرفی ممکن است که برنامه نویس مدت زیادی را صرف تحقیق در مورد انتخاب بهترین فریم ورک طراحی سایت کند و این مراحل را برنامه نویسان حرفه ای انجام میدهند .
سرعت کد نویسی در فریم ورک ، یعنی با کد های کوتاه بتوان نتایج را بدست آورد منظور این نیست که اصل برنامه شما کوتاه و ساده باشد ، مثلا کد های مربوط به زیرساخت ها مانند اتصال و یا عملیات CURD یا همان (create, update,read,delete) اگر فریم ورک سازوکار پیچیده ای برای اتصال به دیتابیس را داشته باشد باعث میشود سرعت توسعه وب سایت کاهش پیدا کند. یا مثلا توابعی کمکی برای ارسال ایمیل یا سیستم Cache که همگی به صرفه جویی در زمان برنامه نویس کمک میکند به طور نمونه لاراول (Laravel) یکی از بهترین فریم ورک های طراحی سایت است.
ویژگی های مهم یک فریم ورک Backend خوب
- سریع و چابک و بهینه باشد
- از سیستم Route به خوبی پشتیبانی کند
- ماژولار باشد
- MVC را ساپورت کند
- با سایر سرویس های اتصال به ایمیل و ذخیره سازی تعامل داشته باشد
- به طور دائم به روزرسانی شود
در سطح Frontend یا UI
برنامه نویسان با تجربه سعی میکنند گزینه های را انتخاب کنند که در آینده به دردسر نیفتند ، اکثر فریم ورک های ضعیت بعد از مدتی یا توسعه آنها متوقف میشود یا دستخوش تغییرات اساسی میشوند که نسخه های قبلی با نسخه های جدید اصلا سازگاری ندارد . فریم ورک Bootstrap که در سطح جهانی طرفداران زیادی دارد و دلیل آن هم جامعه بزرگ برنامه نویسان و توسعه دهندگان آن است.
ویژگی های مهم یک فریم ورک CSS خوب
- سبک و کم حجم باشد
- هسته آن برپایه SCSS باشد
- جامعه بزرگی از برنامه نویسان در خصوص پرسش و پاسخ کاربران از آن پشتیبانی کنند
- حداقل چند سال از ارائه آن گذشته باشد
- سیستم Grid را با جزئیات بالا ساپورت کند
- وب سایت های طراحی شده زیادی به صورت نمونه برای الگو گیری داشته باشد
- به طور دائم به روزرسانی شود
- امنیت بالای در مقابل انواع Attack ها داشته باشد
در سطح Javascript
تنوع این نوع فریم ورک نیز بسیار گسترده است و ویژگی های بسیار زیادی را پشتیبانی میکنند ، اما جزو بخش های بسیار مهم در طراحی وب اپلیکیشن شما میتواند باشد و جایگاه مهم تری نسبت به فریم ورک CSS مانند Bootstrap دارد . اگر وب سایت شما بخش های مرتبط با تجربه کاربری (UX) دارد حتما باید از یکی از فریم ورک های مشهور را انتخاب کنید . اما نکته ای وجود دارد که این نوع فریم ورک ها باید بسیار Lightweight باشند یعنی کم حجم به طور مثال VUE.JS یکی از مشهور ترین آنهاست که همه چیزهایی را که یک وب اپلیکیشن لازم دارد را به برنامه نویس میدهد از طرفی ویژگی های خوبی از سایر فریم ورک ها گرفته است که باعث ساده بودن در یادگیری و اجرا را دارد.
ویژگی های مهم یک فریم ورک جاوااسکرپیتی خوب
- سبک و کم حجم باشد
- جامعه بزرگی از برنامه نویسان آن را حمایت کنند
- آموزش های متنوعی در مثال های مختلف در مورد استفاده از آن منتشر شده باشد
- ماژولار باشد و کامپوننت ها را ساپورت کند
- با Webpack سازگاری داشته باشد
- معماری MVVM را ساپورت کند
- به طور دائم به روزرسانی شود