لاراول یا وردپرس؟ کدام بهتر است و چه فرقی دارند؟

لاراول یا وردپرس؟ وقتی صحبت از توسعه و یا طراحی وبسایت می‌شود، دو پلتفرم محبوبی که به ذهن میاد، لاراول و وردپرس هستند. اما شاید شما به عنوان یک صاحب کسب و کار که در فکر طراحی و راه‌اندازی سایت برای مجموعه خود هستید، تنها یا عمدتا نام وردپرس را شنیده باشید. وردپرس یک پلتفرم محبوب برای ساخت سایت است تا حدی که در حال حاضر ۴۳ درصد از سایت‌های طراحی شده را پوشش می‌دهد. با این وجود آیا این محبوبیت به این معنی است که برای پروژه و سایت شما هم مناسب است؟

در حالی که هر دو قادر به ایجاد سایت‌های بسیار کابردی هستند، تفاوت‌های کلیدی بین آنها وجود دارد که آنها را از هم متمایز کرده است. در این مقاله ما به طور کامل هر دو این پلتفرم‌ها را بررسی می‌کنیم تا شما در انتها قادر به انتخاب بهترین گزینه برای سایت و پروژه خود باشید.

وردپرس-یا-CMS-اختصاصی-لاراول

 

آیا وردپرس پاسخگوی همه نیازها است؟

وردپرس یک CMS است ، مانند یک مربع که دارای محدودیت هایی است اما فریم ورک ها مانند دایره هستند که می توان با آنها هسته های نرم افزاری دلخواه را پیاده سازی کرد. طراحی سایت با لاراول هیچ محدودیتی ندارند و چیزی را به شما به عنوان محصول تحویل نمی دهند بلکه آنها به توسعه دهندگان کمک می کنند تا همه نیازهای خود را با آن برطرف کنند و به طراحی سایت اختصاصی برای شما بپردازند.

البته میان فریم ورک ها تفاوت های زیادی است که در میان آنها لاراول یکی از محبوب ترین آنهاست و روزانه هزاران برنامه نویس از آن در توسعه انواع وب سایت های بزرگ و تجاری و حتی پروژه های کوچک استفاده می کنند. اگر تصمیم به استفاده از cms اختصاصی برای طراحی سایت دارید، لاراول سرویس هایی دارید که در سطوح بالا می تواند بسیار انعطاف پذیر باشد و به آنها اکوسیستم میگوید این سرویس ها به طور کلی در پروژه های مختلف میتواند استفاده شود و نمی توان مانند پلاگین به آنها نگاه کرد بلکه در سطح نیازمندی هایی که در توسعه وجود دارد کاربردی میشوند.

لاراول چیست؟

لاراول یک فریمورک منبع باز برای طراحی سایت است که با زبان برنامه نویسی PHP طراحی و پیاده‌سازی شده است. البته که تنها کاربرد این فریمورک برای طراحی سایت نیست، اما موضوع موردبحث ما در اینجا برای طراحی و ساخت سایت است. لاراول براساس معماری MVC کار می‌کند که این ویژگی توسعه و ارتقاء سایت را تا حد زیادی سریعتر و آسانتر کرده است. همچنین لاراول یک پلتفرم کدنویسی است که برای استفاده از آن حتما باید به اندازه کافی دانش و تجربه در زمینه برنامه‌نویسی PHP, CSS, HTML را داشته باشید. بنابراین ممکن است لاراول بهترین انتخاب برای مبتدیانی که به تازگی وارد حوزه طراحی سایت شده‌اند نباشد. برای دوولوپرهای با تجربه و همچنین سایت‌های حرفه‌ای و بزرگ لاراول یک پلتفرم حرفه‌ای و انعطاف‌پذیری است که می‌تواند پروژه‌های با هر اندازه‌ای را مدیریت کند و طیف وسیعی از ویژگی‌ها و امکانات مانند مسیریابی، قالب‌بندی،ذخیره‌سازی در حافظه پنهان، سیستم احراز هویت قوی و....را ارائه می‌کند.

لاراول که عمدتا برای سایت‌های فروشگاهی، مجله‌های خبری و رسانه‌های بزرگ استفاده می‌شود، دارای یک جامعه بزرگ و فعالی از دوولوپرها هست که پشتیبانی، مشاوره، توسعه را انجام می‌دهند.

لاراول میتواند هسته ای قدرتمند را برای فروشگاه یا پلتفرم شما داشته باشد میتوانید برای وب سایت خود API ایجاد کنید و با ابزارهای مختلف تبادلات داشته باشید ضمن اینکه راهکارها و ساختاری های امن را هم به خوبی عرضه کرده است . مانند Laravel Auth یا Sanctum اگر پروژه شما بزرگ و بزرگ تر باشد نیاز است که سرویس های Jobs یا Queue هم داشته باشید که در بهینه سازی اجرای دستورات به صورت صف کاری کند که متوجه اجرا شدن دستورات در BackGround نشوید مثلا اگر در هنگام خرید از فروشگاه چندین اتفاق رخ دهد مثل ثبت اطلاعات به  API حسابداری و اطلاع رسانی به مدیر فروشگاه از طریق پیامک و ارسال ایمیل خرید موفق به مشتری و خیلی از چیزهای دیگه سیستم صف در لاراول همه را بعد از اینکه خرید نهایی شد اجرا میکند اما بدون اینکه تاثیری در سرعت فعالیت وب سایت دیده شود .

سرویس های cache مختلفی در Laravel وجود دارد که معروف ترین آنها Redis است که میتوانید محاسبات نرم افراری و دریافت اطلاعات از پایگاه داده های مختلف را Cache کند و این عمل از 100 تا 900 درصد در بهینه تر شدن و سریع تر شدن وب سایت شما تاثیر گذار خواهد بود.

شما در لاراول میتوانید هر بخش از سایت را با توجه به معماری که مد نظر دارید را در پایگاه داده های مختلف و سرور های مختلف اجرا کنید و اینکه با همه تکنولوژی های به روز دنیا قابلل تعامل است مانند ElasticSearch یا RabbitMQ

 لازم است بدانید تولید CMS با لاراول مستلزم تجربه بالا است و شرکت هایی که در این زمینه کار کرده اند را به عنوان پیمانکار انتخاب کنید و در صورتی که خودتان یا تیم شما تصمیم به توسعه CMS با لاراول را داشت می توانید با صرف زمان کافی و بودجه لازم پروسه توسعه و طراحی سایت با لاراول را اجرا کنید . 

لاراول میتواند هسته ای قدرتمند را برای فروشگاه یا پلتفرم شما داشته باشد میتوانید برای وب سایت خود API ایجاد کنید و با ابزارهای مختلف تبادلات داشته باشید ضمن اینکه راهکارها و ساختاری های امن را هم به خوبی عرضه کرده است . مانند Laravel Auth یا Sanctum اگر پروژه شما بزرگ و بزرگ تر باشد نیاز است که سرویس های Jobs یا Queue هم داشته باشید که در بهینه سازی اجرای دستورات به صورت صف کاری کند که متوجه اجرا شدن دستورات در BackGround نشوید مثلا اگر در هنگام خرید از فروشگاه چندین اتفاق رخ دهد مثل ثبت اطلاعات به  API حسابداری و اطلاع رسانی به مدیر فروشگاه از طریق پیامک و ارسال ایمیل خرید موفق به مشتری و خیلی از چیزهای دیگه سیستم صف در لاراول همه را بعد از اینکه خرید نهایی شد اجرا میکند اما بدون اینکه تاثیری در سرعت فعالیت وب سایت دیده شود .

سرویس های cache مختلفی در Laravel وجود دارد که معروف ترین آنها Redis است که میتوانید محاسبات نرم افراری و دریافت اطلاعات از پایگاه داده های مختلف را Cache کند و این عمل از 100 تا 900 درصد در بهینه تر شدن و سریع تر شدن وب سایت شما تاثیر گذار خواهد بود.

شما در لاراول میتوانید هر بخش از سایت را با توجه به معماری که مد نظر دارید را در پایگاه داده های مختلف و سرور های مختلف اجرا کنید و اینکه با همه تکنولوژی های به روز دنیا قابل تعامل است مانند ElasticSearch یا RabbitMQ

لاراول چه چالش هایی را برای هر توسعه دهنده ای حل می کند؟

  1. پیاده سازی اعتبار سنجی و ارائه مجوز ها و سیستم Auth قدرتمند
  2. یکپارچه سازی با سرویس های ایمیل
  3. یکپارچه سازی با ابزارها برای سرعت بخشیدن به وب اپلیکیشین
  4. حل مشکلات متداول آسیب پذیری و امنیتی
  5. پیکربندی مسیریابی URL ها
  6. جداسازی منطق کار از ارائه کد
  7. سیستم صف دستورات
  8. سرعت و بهره گیری بسیار عالی از Redis Cache

خب تا این حد از معرفی لاراول در این مقاله کفایت می‌کند. اما اگر مایل به آشنایی بیشتر با لاراول دارید بهتر است مقاله لاراول چیست را مطالعه کنید که در آن به طور کامل تمامی اطلاعات راجع به لاراول بیان شده است و دیگر جای هیچ سوالی باقی نمی‌ماند.

وردپرس چیست؟ چرا اینقدر محبوب است؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا(CMS) است که به کاربران اجازه می‌‌دهد بدون داشتن دانش برنامه‌نویسی یا مهارت‌های فنی پیشرفته، سایت‌هایی را ایجاد، مدیریت و توسعه دهند. این پلتفرم هم مانند لاراول منبع باز است و استفاده از آن به صورت رایگان است. در ابتدا که این CMS طراحی و ساخته شد، قابلیت‌های چندانی نداشت؛ اما اکنون سایت‌‌های خیلی قوی را می‌بینیم که با این سیستم طراحی و ساخته شده‌اند. زیرا با توجه به باز بودن سورس آن، امکان توسعه و به روزرسانی آن برای همه باز است و به خاطر همین دائما در حال آپدیت است و قابلیت‌های و ویژگی‌های بیشتری به آن افزوده می‌شود. به خاطر همین افرادی که از وردپرس برای طراحی سایت خود استفاده می‌کنند باید حواسشان به نسخه های جدید وردپرس و آپدیت نسخه فعلی خود باشند. زیرا در غیر اینصورت احتمال بروز مشکلات و باگ‌های امنیتی برای سایت وجود دارد.

وردپرس ویژگی‌ها و قابلیت‌های متنوعی را ارائه می‌دهند که از جمله آنها قالب‌ها یا تم‌های قابل تنظیم آن است. علاوه بر این برای هر آپشنی پلاگین‌ها افزونه‌های مختلفی نوشته شده که هم در مخزن خود وردپرس وجود دارد و هم اینکه می‌توانید فایل آن را از منابع دیگر دریافت کرده و داخل سایت بارگزاری کنید.

یک نکته حائز اهمیتی که برای سایت‌های وردپرسی وجود دارد این که با توجه به باز بودن منبع آن، اگر طراح سایت دانش برنامه‌نویسی اندکی داشته باشید از زبان‌های CSS  یا HTML به راحتی می‌توانید قسمت‌های مختلف سایت را به دلخواه حتی بدون استفاده از پلاگین‌ها شخصی‌سازی کند.

توضیح و معرفی برای وردپرس بسیار است که از حوصله این محتوا خارج است. به خاطر همین بهتر است در مقاله دیگری به توضیح و معرفی کامل این سیستم مدیریت محتوا بپردازم.

لاراول و وردپرس چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟

قبل از هر چیز لازم است به این نکته توجه داشته باشید که این دو، پلتفرم‌های کاملا متفاوت از یکدیگر هستند اما هر دو برای برای طراحی سایت به کار می‌روند. البته لاراول یک فریمورکی است که به طور کلی برای طراحی برنامه‌های کاربردی وب یا وب اپلیکیشن‌ها به کار می‌رود. اما هدف ما از بیان این موضوعات بیان تفاوت‌های بارز این دو نیست و می‌خواهیم خیلی دقیق‌تر وجه تمایز این دو را از یکدیگر بیان کنیم. به خاطر همین برای دسته‌بندی بهتر،‌ در ابتدا لیست موضوعاتی که راجع به این بررسی می‌کنیم را در زیر آورده‌ایم:

  1. قابلیت دسترسی و سادگی استفاده از آن‌ها
  2. از نظر کارآیی برای فروش
  3. بهینه سازی سئو سایت
  4. سفارشی سازی
  5. تم‌ها و قالب‌های طراحی
  6. امنیت
  7. سرعت
  8. مقرون به صرفه بودن
  9. کارآیی و عملکرد
  • به روزرسانی و توسعه
  • سادگی استفاده

تفاوت لاراول و وردپرس در قابلیت دسترسی و سادگی استفاده

بدون شک، یکی از مهم‌ترین ملاحظاتی که باید یک توسعه دهنده وب در نظر بگیرد این است که استفاده از یک پلتفرم چقدر آسان است. اکثر وب سایت ها توسط افرادی ایجاد می شود که دانش کدنویسی ندارند و برای اولین بار است که دارند سایتی را طراحی و ایجاد می‌کنند. به خاطر همین به طور کلی حوزه طراحی سایت تا حد زیادی از برنامه‌نویسی دور شده و به ساختارهای در دسترس‌تری تبدیل شده که به کاربران اجازه می‌دهد وب سایت‌های موردنظر خود را بدون برنامه‌نویسی و تنها با جایگذاری المان‌های مختلف طراحی کنند. با این تفاسیر بیایید لاراول و وردپرس را در میزان سادگی و در دسترس بودن با هم مقایسه کنیم:

لاراول در میزان دسترسی

در همین ابتدا برای استفاده صحیح از لاراول باید علم برنامه نویسی داشته باشید. پس در صورتی تصمیم به طراحی سایت اختصاصی دارید، باید هنگام انتخاب تیم برنامه‌نویسی سایت دقت کافی داشته باشید. پس این پلتفرم برای افرادی که سایتهای ساده مدنظرشون است یا دانش برنامه نویسی ندارند کارآیی ندارد. اما در بررسی میزان دسترسی لاراول این سوال مطرح است که کارآیی آن برای برنامه نویسان و افرادی که با آن کار می‌کنند چگونه است؟ که اکثرا معتقدند عالی کار می‌کند. این پلتفرم بر روی ساختار محکمی کدگذاری شده و کارشناسان معتقدند بهتر از وردپرس برنامه‌نویسی شده است. در نتیجه به طور کلی بهتر از سایر رقبای خود عمل می‌کند.

بررسی وردپرس در میزان دسترسی

وردپرس در ابتدا به عنوان یک پلتفرم ساده وبلاگ نویسی فعالیت خودش را شروع کرد. اما به سرعت به سیستمی تبدیل شد که در حال حاضر می‌‌تواند وب سایت‌های زیادی را بدون نوشتن کد بسازد. به این ترتیب یکی از در دسترس‌ترین پلتفرم‌ها برای ساخت وب‌سایت است که علت اصلی آن کتابخانه بزرگ تم‌ها و پلاگین‌های آن است. افزونه‌ها و پلاگین‌ها به شما این امکان را می‌دهند که با کلیک ماوس ویژگی‌ها و قابلیت‌های جدیدی در وب‌سایت خود ایجاد کنید. برای هر چیزی در وردپرس افزونه‌های مختلفی وجود دارد که تعداد زیادی از آنها هم رایگان هستند. با این وجود مسلما امکان پیاده‌سازی تمام قابلیت‌های حرفه‌ای و پیچیده بدون کدنویسی امکان‌پذیر نیست و حتی گاها هنگام استفاده از همین پلاگین‌ها هم برای شخصی سازی و سفارشی کردن آن برای سایت خود نیاز به برنامه‌نویسی به وجود میاد.

 کارآیی وردپرس و لاراول برای سایت فروشگاهی

هر دو پلتفرم‌های لاراول و وردپرس مزایا و معایب خودشان را برای طراحی و راه‌اندازی وب سایت فروشگاهی دارند. راه‌اندازی سیستم فروش در این دو با هم فرق می‌کند. در سیستم مدیریت محتوای وردپرس برای راه اندازی بخش فروش سایت نیاز به پلاگین دارید که معمول‌ترین و پرکاربردترین آنها ووکامرس است. اما لاراول پکیج‌های تجارت الکترونیک دیگری مانند Aimeos، Bagisto و Mage2 را دارد. که اینها قابلیت‌های بسیار پیچیده و حرفه‌ای را می‌تواند به سایت شما اضافه کند. این قابلیت‌ها در تجربه کاربری بسیار موثر است. اما به طور کلی کارآیی و محبوبیت هر کدام از این سیستم بسته به نیاز شما و همچنین توانایی و قدرت طراح سایت و برنامه‌نویس دارد. به خاطر همین است که پیشنهاد می‌کنم در صورتی که مایل به طراحی سایت فروشگاهی اختصاصی با لاراول دارید دقت زیادی در انتخاب خود داشته باشید و بعد از آن با کارشناسان وبینه تماس بگیرید. تیم وبینه به طور کامل هم در زمینه برنامه‌نویسی و طراحی وب اپلیکیشن با لاراول و به طور کلی حوزه برنامه نویسی فعالیت داره و هم اینکه برخی همکاران این مجموعه در حوزه طراحی سایت با وردپرس کار می‌کنند. در این ح

الت نکات بسیار ریز و حساس که حاصل تجربه چندین ساله است را در اختیار شما قرار می‌دهند.

بررسی لاراول و وردپرس از نظر بهینه سازی برای سئو

یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای هر سایت موفق بهینه سازی موتورهای جستجو یا SEO آن هست. سئو در واقع همان چیزی است که رتبه شما را در گوگل تعیین می‌کند. لذا در اینجا می‌خواهیم به شما بگوییم که پلتفرمی که برای طراحی سایت انتخاب می‌کنید هم روی سئوی سایت تاثیرگذار است. بنابراین بیایید با هم بررسی کنیم ببینیم کدام پلتفرم قابلیت‌های سئو بهتری در اختیار سایت شما می‌گذارد. در این بررسی عوامل و نکات مختلفی را باید بررسی کنیم و به طور قطع نمی‌توانیم بگوییم برای سئو لاراول بهتر است یا وردپرس؟

وردپرس

وردپرس از نظر سئو برای کسانی که برنامه‌نویسی کار نکرده‌اند، افزونه‌هایی دارد که تمام اقدامات لازم را انجام می‌دهند. اما مشکلی که این افزونه‌ها دارند این است که هم ممکن باعث کاهش امنیت سایت شوند و گذشته از آن سرعت سایت را هم تا حدودی کاهش می‌دهند. بنابراین در صورتی که از وردپرس هم استفاده می‌کنید در صورتی که کمی برنامه‌نویسی بدانید می‌توانید خیلی از کارهایی که باید با پلاگین‌ها انجام دهید را خودتان در سایت پیاده سازی کنید. معروف‌ترین افزونه‌های سئو وردپرس افزونه YOAST  و RANKMATH هست.

لاراول

تعدادی از مهم‌ترین ویژگی‌های لاراول که از دید سئو مزیت و حسن به حساب می‌آید به صورت زیر است:

امکان طراحی ساختار و URLهای سفارشی و منظم: لاراول با قابلیت سفارشی سازی لینک‌ها و URLها به توسعه‌دهندگان اجاره می‌دهد که سایت‌هایی مناسب سئو طراحی کنند. 

عملکرد بهتر و سرعت بالا: سایتهای اختصاصی برنامه‌نویسی شده با لاراول با توجه به کدنویسی تمیز و بدون کدهای اضافه‌ای که دارند، سرعت بهتری نسبت به سایتهای وردپرسی دارند و سرعت بالا خود یکی از مهم‌ترین فاکتورهای گوگل برای رتبه‌بندی سایت‌ها است.

به این ترتیب به صورت کلی نمی‌توانیم بگوییم قطعا وردپرس برای سئو بهتر است یا لاراول.

 

 

نگاهی به امنیت لاراول و وردپرس در سایت

لاراول دارای برخی ویژگی‌ها و  قابلیت‌های امنیتی درون خودش هست و در رتبه بالاتری در امنیت سایت در مقایسه با وردپرس قرار دارد تعدادی از این قابلیت‌ها سیستم احراز هویت قوی آن، امنیت در برابر تهدیدات  CSFR است؛ این ویژگی‌ها لاراول را به یک سایت محبوب از نظر امنیت تبدیل کرده است. با این وجود وردپرس در گذشته مشکلات امنیتی زیادی داشته که امروزه تا حد زیادی از آن برطرف شده است  اما هنوز به پای لاراول و سایت‌های برنامه‌نویسی نرسیده است.

لاراول و وردپرس هر کدام برای چه سایت‌هایی انتخاب بهتری هستند؟

به احتمال زیاد تا به اینجا پاسخ این سوال را دریافت کرده اید. همانطور که گفتیم لاراول نیاز به دانش برنامه‌نویسی دارد. پس اگر خود تصمیم به طراحی سایتتان دارید این موضوع را حتما در نظر بگیرید. اما اگر تصمیم به سپردن کار طراحی و راه‌اندازی سایت خود به مجموعه‌های طراحی سایت بدهید، باید نکات مختلفی را در نظر بگیرید که در زیر به آن می‌پردازیم:

هزینه‌های موردنیاز برای طراحی سایت: در صورتی که بودجه کمی دارید، وردپرس انتخاب بهتری است.

حجم سایت و پیچیدگی آن: اگر تصمیم به راه‌اندزای سایت برای یک کسب و کار بزرگ دارید که قبل از هر چیز امنیت آن برای شما حائز اهمیت است، بهتر است لاراول را انتخاب کنید. اما اگر هدف شما از طراحی سایت تنها فروش و داشتن ویترینی از کارتان هست و تعداد محصولات هم پایین است همان وردپرس کارتان را راه‌ می‌اندازد.

علاوه بر اینها زمان‌هایی هم هست که استارت راه‌اندازی سایت با وردپرس خورده ولی پس از مدتی به علت محدودیت‌هایی که دارد، تصمیم به توسعه و بهینه‌سازی آن دارید؛ در این زمان لاراول را برای سایت خود انتخاب می‌کنید.

آیا قابلیت تبدیل دیتابیس از وردپرس  با لاراول وجود دارد ؟

خوشبختانه ساختار دیتابیس وردپرس به گونه ای  میباشد که میتواند انواع خروجی ها را با استفاده از پلاگین ها و Query Sql بدست آورد و با توجه به اینکه سیستم مدریت محتوا  سپهر گستر بر روی فریم ورک لاراول توسعه یافته است تیم فنی شرکت روش انتقال اطلاعات (پستها - دسته بندی - تگ - کامنت ها ) را با رعایت ساختار مشابهه به سایت وردپرسی قبلی می تواند به لاراول منتقل کند  . و از این رو شما نگرانی از بابت از بین رفتن اطلاعات سایت قبلی طی مهاجرت به سایت جدید نخواهید داشت . ضمن اینکه رتبه SEO وب سایت شما هم دچار افت نمیشود

کلام آخر

در کل به طور قطع نمی‌توان گفت لاراول بهتر است یا وردپرس و همه چیز بستگی به شرایط شما و نیازها و اهداف شما از طراحی سایت دارد. به این منظور باید به طور کامل همه جوانب بررسی شود تا بتوان تصمیم درست گرفت. به این منظور می‌توانید از راهنمایی کارشناسان و متخصصان این حرفه کسب مشورت کنید که تیم وبینه یکی از قویترین تیم‌های طراحی سایت و برنامه‌نویسی که تاکنون سایت‌های زیادی با وردپرس و لاراول طراحی و راه‌اندازی کرده‌اند و شما می‌توانید با خیال راحت از کمک آنها استفاده کنید.

norilaمرداد 21، 1398

وردپرس واقعا خوب است به شرطی که با کیفیت و حرفه ای طراحی و تولید شود متاسفانه در ایران از ابتدا به روشی کاملا غیرحرفه ای از آن استفاده شده و کمی وجه آن را خراب کرده . اما همین وردپرس در آمریکا بسیار محبوب و پر کاربر است
کاظم سوریآبان 20، 1398

چه مزیت ویژه وبینه cms به نسبت لاراول داره ؟ چون در مورد اون مقدای در سایت مطالعه کردم ؟ در صورتی که توسعه یک cms کار ساده ای نیست . شما چطور این محصول را در صورتی که رقیبای خارجی زیادی وجود داره تولید کردید ؟
مدیر سایتآبان 21، 1398

با سلام . وبینه cms با نگاهی عمیق به موضوع وب سایت های تجاری سیستمی را طراحی کرده که بتواند بر همه نیازهای اختصاصی مشتریان مسلط باشد . توسعه آن بر پایه متدودولوژی های مدرن است و از لاراول و سیستم های کنترل نسخه بر پایه پکیج طراحی و نصب میشود