روش های قیمت گذاری پروژه نرم افزاری

تمديد قرارداد پشتيباني ﻏيرمتوالی

برای تمدید قرارداد پشتیبانی محصولات نرم افزاری به شکل غیرمتوالی، قیمت قرارداد فروش براساس فرمول زیر محاسبه خواهد شد:

 در فرمول فوق پارامترها عبارتند از:

  • T: هزینه پروژه پشتیبانی
  • C: قیمت اجرای پروژه تولید نرم افزار
  • K: ضریب پشتیبانی که 25% الی 35% است.
  • INFi: نرخ تورم سال های قبل

نکته: منظور از نرخ تورم سالهای قبل، نرخ تورم اعلامی توسط مراجع رسمی کشور برای 12 ماهه منتهی به آخرین ماه قبل از خاتمه قرارداد است.

قیمت گذاری برنامه نویسی و توسعه نرم افزار در جایگاه بسیار مهمی و اگر به درستی انجام نشود ممکن است مشتری های شما به دلیل بالا بودن قیمت از همراهی با شما صرف نظر کنند و یا شما و تیم تان دچار ضرر شوید. ما در این مقاله بر اساس تعرفه ای که هر ساله از سوی سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران تعیین می شود شما را با قیمت گذاری برنامه نویسی -طراحی و تحلیل و پشتیبانی بر اساس ردیف های شغلی زیر آشنا می کنیم.

  • عنوان شغلی 1 : کارشناس پشتیبانی و نصب
  • عنوان شغلی 2 : کارشناس کنترل پروژه ، مستندساز
  • عنوان شغلی 3 : آزمونگر ، آموزش دهنده عمومی ، تولید راهنما ، گرافیست
  • عنوان شغلی 4 : کارشناس تضمین کیفیت ، طراح آزمون ، کارشناس پیکربندی
  • عنوان شغلی 5 : کارشناس فرآیند ، استقرار و راه اندازی
  • عنوان شغلی 6 : برنامه نویس ، تحلیلگیر ، طراح ، مدیرپایگاه داده ، طراح پایگاه داده ، آموزش تخصصی
  • عنوان شغلی 7 : تحلیلگر ارشد ، کارشناس امنیت نرم افزار
  • عنوان شغلی 8 : مدیر پروژه ، معمار نرم افزار ، مدیر محصول

قیمت گذاری پروژه های نرم افزاری

 

البته در قیمت گذاری نهایی با حداقل سود 20 درصد در نظر گرفته میشود که این میزان بر اساس شرایط مختلف از قبیل هزینه ها و سابقه یا تجربه فنی شرکت های بیشتر نیز می باشد ، در این روش که مبنای آن نفر ساعت است شامل 3 قسمت برای شما هزینه بر خواهد بود ، قبل از اینکه یک پروژه را تحویل بگیرید زمانبدی درستی را تخمین بزنید . زمانبدی بر اساس طرح RFP مشتری شما مشخص خواهد شد . مشتری باید طرحی مستند از خواسته نهایی خود به شما در ابتدای پروژه تحویل دهد.

1- حقوق و دست مزد

حقوق و دستمزد اعضای تیم شما که شامل برنامه نویسان و طراحان است را در نظر داشته باشید.

2- هزینه های اجاره بها

محلی که تیم شما قرار دارد هزینه ای به صورت ماهیانه دارد حتی اگر مالک ملک باشید ، اگر ملک رهن و اجازه باشد شما هزینه ای که ماهیانه پرداخت میکنید را در نظر داشته باشید

3- سایر هزینه ها

سایر هزینه ها مثل قبوض برق ، آب ، گاز ، تلفن ، اینترنت ، خوراکی و هزینه های آیاب و ذهاب هم به عنوان هزینه های جانبی شما است.مجموع کل هزینه ها را در تایم کاری خود تقسیم کنید . مثلا اگر مجموع کل هزینه ها ماهیانه 10 میلیون تومان است و شما از شنبه تا چهارشنه 8 ساعت اداری کار می کنید را به این صورت در نظر بگیرد حداقل 40 ساعت کاری دارید که در ماه معادل 160 ساعت میشود. با تقسیم مجموع هزینه ها بر 160 عددی حدود 62 هزار تومان مشخص میشود . معمولا پروژه ها به این اندازه خط کشی شده و دقیق نیستند و کارفرما تعیین میکند که هفته ای 2 ساعت روند پیشرفت پروژه را برای ما در یک جلسه گزارش کنید . این نوع کارها هم باید در قیمت گذاری در نظر بگیرید. خوب روش فوق درآمد و هزینه های شما را سر به سر میکند و برای شما سودی ندارد . میتوانید مبلغ سود خود را هم در نظر بگیرد.گاهی اوقات اتفاقاتی رخ میدهد که غیرقابل پیش بینی هستند و بد نیست که عدد کل را در یک متغییر مثل 1.2 ضرب کنید عدد 0.2 برای همچنین مواردی کاربردی است. سازمان نظام صنفی رایانه ای نیز بر اساس رتبه بندی شرکت های سالانه قیمت تخصص ها را مشخص میکند . من به صورت شخصی یک فایل اکسل از قیمت گذاری بر اساس نظام صنفی رایانه ای را تهیه کرده ام که به صورت فایل اکسل قابل دانلود است . این فایل اکسل امکان جمع زدن هزینه و زمان کل پروژه را به شما میدهد.

دانلود فایل اکسل محاسبه زمان و هزینه طراحی نرم افزار در سال 99

دانلود PDF به همراه توضیحات در خصوص پشتیبانی

در ایران پرهزینه ترین بخش توسعه نرم افزار مربوط به کد نویسی است که در این مورد هم میتوان از ابزارها و پلتفرم های آنلاین هم کمک گرفت یکی از این پلتفرم ها wakatime است که با نصب پلاگین در IDE خود میتوانید مدت زمانی را که برای یک پروژه صرف میکنید را اندازه گیری کنید ..

مینو

خدا خیرت بده