چک لیست طراحی سایت که SEO سایت را تحول میکند و نباید آن را فراموش کرد

ساختار بندی سایت استاندارد و اجرای اصولی seo باعث میشود که سایت در نتایج گوگل رشد کند و به مقوله On-page در SEO مربوط میشود در نتیجه بازدیدکننده بیشتری را جذب خواهید کرد. چک لیست طراحی سایت نوعی تست جامع و کامل از موارد با درجه اهمیت مهم و متوسط است که هر سایتی را شامل میشود برخی موارد در سایت های فروشگاهی بیشتر می باشند و در سایت هایی که حجم مطالب بیشتری دارند سازوکار متفاوتی دارند که از این رو میتوانید با دریافت مشاوره رایگان در بهبود رتبه سایت خود از کارشناسان وبینه کمک بگیرد. در ادامه ما در این مقاله به دو سطح موضوعات مهم و متوسط خواهیم پرداخت توجه به نکات مهم بسیار ضروری است و سایر موارد را هم در صورتی که توسط طراح سایت شما قابل اجراست اجرا نمایید.

چک لیست موارد مهم طراحی سایت

اجرای موارد مهم بسیار ضروری هستند و در صورتی که فقط یکی از موارد زیر شامل وبسایت شما باشد حتما در رفع آن اقدام نمایید چرا که میتواند خسارات بسیار زیادی را برای سایت شما به همراه داشته باشد.

- ممنوع کردن موتورهای جستجو در خواندن سایت

موتورهای جستجو باید اجازه ایندکس صفحات سایت را داشته باشند در صورتی که این مورد از طرف سایت مسدود شده باشد هیچ گاه در نتایج گوگل دیده نخواهید شد. این موضوع توسط سه روش کلی قابل اجراست.

روش اول تنظیمات وردپرس

در صورتی که سایت شما وردپرسی است توجه کنید که در بخش تنظیمات/خواندن گزینه  از موتورهای جستجو درخواست کن تا محتوای سایت را بررسی نکنند در صورتی که این تیک را زده اید حتما آن را بردارید.

روش دوم فایل robot.txt

این فایل وظیفی را به ربات های موتورهای جستجو اعمال میکند که یکی از آنها جلوگیری از ایندکس صفحات است در صورتی که محتوای فایل robot.txt مانند تکه کد زیر است حتما آن را به طراح است اعلام کنید.

User-agent: *
Disallow: /

روش سوم درج تگ <meta name="robots" content="noindex, follow"> در head سایت

این تگ هم به موتورهای جستجو اعلام میکند که صفحه ای را که تگ <meta name="robots" content="noindex, follow"> در head آن قرار دارد را اینکدس نکند. در واقع می توان این تگ را در موارد مفیدی را هم استفاده کرد که در بخش موارد متوسط در ادامه مطلب شرح خواهیم دارد

- رسپانسیو بودن طراحی سایت

 

هنگامی که قرار است سایت خود را از همه نظر ها بررسی کنید لازم است که چک لیستی  از مهم تریم موارد را تیک بزنید ما در این مقاله موارد ضروری که برای یک وب سایت لازم است را لیست کرده ایم که شما بتوانید از صحت و درستی عملکرد و پیاده سازی صحیح اطمینان حاصل کنید.

این چک لیست شامل چند بخش مهم است 

- موارد مرتبط با SEO

- موارد مرتبط با سرعت سایت

- موارد مرتبط با سرور و هاستینگ

 

 طراحی اصولی وب سایت بر اساس چک لیست طراحی سایت وبینه

 

یکی هدف که هر وبسایتی دنبال میکند بازاریابی محتوا و جذب بازدید کننده از طرف موتورهای جستجو مخصوصا گوگل است و از اهمیت بسیار بالایی هم برای شما برخورداری است امروزه رقابت زیادی میان سایتها در کلید واژه های مهمی مثل خرید بلیط یا خرید اینترنتی و... وجود دارد که سایت هایی که در صفحه اول مخصوصا رتبه های اول تا سوم قرار دارند از ارزش بالایی نیز برخوردارند حال برای رسیدن به این نقطه از کجا بایدشروع کرد ؟ 

از نظر تکنکیکال مقوله SEO به دو قسمت ON SEO و OFF SEO تقسیم میگردد ما در این مقاله به موضوع ON SEO می پردازیم و تاکید داریم که اگر وب سایت ساخته شده از نظر ساختاری شامل چک لیست زیر باشد میتواند در آینده دچار مشکلات از سمت گوگل نشود . بسیار دیده شده است در انواع طراحی وب سایت ها به دلیل عدم رعایت یکسری نکات هزینه و تلاشی که برای سایت صرف شده بی فایده بوده است .

- هر صفحه باید دارای یک canonical باشد

رعایت صحیح تگ canonical بسیار مهم است و در صورتی که به درستی اجرا گردد صفحات مهم سایت رتبه بسیار خوبی میگیرند برای این منظور پیشنهاد میشود مقاله نحوه اصولی از تگ canonical را حتما چک کنید در این مقاله ما با یک مثال ساده دلیل استفاده از تگ canonical را آموزش میدهیم.

هر صفحه باید دارای یک canonical باشد این موضوع خیلی به این بستگی دارد که از نظر کدنویسی اگر URL هر صفحه شامل Query String بود نباید در آدرس Canonical آورده شود ، یا اینکه اگر سایت با www یا بدون www باز میشود حتما باید canonical شامل یکی از آنها باشد . عدم رعایت این موضوعات باعث میشود که گوگل دقیقا صفحه اصلی را از میان سایر صفحات تشخیص ندهد . 

با توجه به اینکه برخی از صفحات ذاتا دارای پارامتر هستند در این چک لیست ما آدرس Canonical را روی صفحه ای که هیچ query string در آن وجود ندارد قرار میدهیم مثلا در صفحه دسته بندی به شکل sitename.com/category/webdesign با ادرس sitename.com/category/webdesign?page=1 نیز قابل مشاهده است یعنی پیش فرض چه مقدار page=1 باشد چه نباشد صفحه اول باز میشود اما طبق این چک لیست ما همیشه مقدار sitename.com/category/webdesign را در canonical در نظر میگیرم در سایر صفحات که شماره صفحه تغییر میکند این موضوع نیز صادق است .

صفحاتی که باید no index شوند

با no index شدن برخی صفحات میتوانید در بودجه خزش موتورهای جستجو صرفه جویی کنید و صفحاتی که هم که no index میشوند اصولا بار محتوایی زیادی ندارند این صفحات شامل

- صفحه تماس با ما

- صفحه ورود و عضویت در سایت

- صفحه جستجو به استثنا فروشگاهها دسته بندی و فیلتر یکسان است که باید صفحه اول دسته بندی canonical شود.

 

- صفحه تگ ها 

صفحه تگ ها هم نیاز است در گوگل تگ شوند چرا که با ایجاد ارتباط معنایی که بین صفحات مختلف و نزدیک به هم ایجاد میکنند لازم است که از طرف گوگل شناسایی شوند اما از نظر صفحه بندی مانند بخش دسته بندی صفحات بهتر است مقدار canonical برابر با صفحه نسخه تگ باشد . اینطور وزن همه صفحات آن موضوع به صفحه اول هدایت میشود. ناگفته نماند که استفاده اصلی از تگ ها خود مبحث دیگری است.

- ساختار اصلی در سایت های چند زبانه 

سایت های چند زبانه ساختار استانداری باید داشته باشند اولین قسمت بخش URL هر صفحه است میتوان برای زبان پیش فرض بدون کد زبان باشد و سایر زبان ها دارای کد باشند یا اینکه صفحه نخست هم دارای کد باشد از نظر SEO بهتر است که زبان پیش فرض نیز دارای کد باشد . ضمنا باید در کد html  مقدار lang="fa" در تگ اصلی html قرار بگیرد و با تغییر زبان آن هم تغییر کند. این موضوع در tag  های OG هم صادق است مثلا 

<meta property="og:locale" content="fa_IR" />

اما از همه مهم تر کد زبان روی URL است مانند:

sitename.com/fa

sitename.com/en

- برخورداری از تگ های HTML در صفحه نخست و صفحات داخلی 

در خصوص استفاده از تگ های HTML مانند H لازم است که حتما در صفحه نخست به تعداد کافی مورد استفاده قرار بگیرد و اینکه بخش های صفحه نخست به میزان حاوی مطالب مرتبط با کلیدواژه اصلی سایت باشد ضمن اینکه کاربر هم بتواند به خوبی با بخش های مختلف وب سایت از طریق طراحی صفحه اول سایت ارتباط خوبی برقرار نمایید.

 

- redirect ها حتما از نوع ۳۰۱ باشند

حذف شدن لینک ها در هر سایتی رخ میدهد مثلا یک خبر قدیمی میشود باید چه کار کرد ؟ بهتر است لینک قبلی آن را با هدایت ۳۰۱ به صفحه نخست انتقال داد اما برای این کار نیاز به ابزاری هم دارد که این کار را انجام دهد . واینکه هنگامی که آدرس یکتا صفحه تغییر کرد نباید آدرس قبلی دارای خطای ۴۰۴ باشد اگر این اتفاق رخ دهد رتبه آن صفحه از بین میرود ، همانطور که گوگل آن محتوا را برای آدری یکتاقبلی ایندکس کرده بوده با تغییر آدرس که کلیدی ترین بخش هر صفحه است به نظر صفحه قبلی به طور کامل حذف شده است و محتوا به صورت تکراری در یک صفحه دیگر قرار گرفته است . بهتر است پیوندهای یکتا قبلی هر صفحه به آدرس جدید هدایت ۳۰۱ شوند.

 

- سرعت بازشدن سایت باید در همه صفحات مخصوصا صفحه نخست باید بالا باشد

موضوع سرعت سایت بسیار مهم است و یکی از شاخص های مهم در میان سایت ها سرعت بازشدن آن است این موضوع هم از نظر مخاطب سایت مهم است و هم از نظر گوگل هنگامی که مخاطب بیش از ۳ ثانیه معطل شود با احتمال بسیار بالا صفحه را می بندد و آسیبی که باید وارد شود به سایت شما وارد میشود همچنین گوگل هم سایت ها را بر اساس پارامترهای مختلفی که در آدرس https://pagespeed.web.dev قرار دارد اندازه گیری میکند .

page speed

- سایت مپ باید شامل همه صفحاتی باشد که در گوگل باید ایندکس شوند و آخری زمان به روزرسانی صفحه اول و هر صفحه مشخص باشد

اصولا باید هر صفحه جدیدی که ایجاد میشود در سایت مپ قرار بگیرد یا اینطور بگویم اگر آن صفحه هم در چند ترجمه بود باید هر ترجمه به صورت جداگانه در sitemap قرار بگیرد . این موضوع در بخش ویرایش محتوا هم مهم است و هنگامی که محتوا ویرایش میگردد لازم است که زمان به روزرسانی آن درج گردد . در sitemap باید آدرس صفحه نخست هم باشد و با ایجاد تغییر حتی اضافه شدن یک لینک از آخرین مقاله در صفحه اول زمان به روزرسانی باید تغییر یابد. حتی صفحه تگ ها و دسته بندی ها مشمول درج در sitemap میشوند.

 

- سرور سایت باید از آپ تایم بالای ۹۹.۹۹ درصد را داشته باشد و مشکلات خطای DNS و سرور رخ ندهد

سرور از ۲ جهت اهمیت دارد یکی سرعت وب سایت مثلا اگر شما از یک هاست اشتراکی استفاده میکنید وسرعت مناسبی ندارد حتما از هاست با کیفیت بالاتری استفاده کنید چرا که کیفیتی که در طراحی سایت به منظور سرعت بالای ان انجام شده بود از بین خواهد رفت . دلیل دوم هم اینکه اگر قطعی سایت و یا دان بودن سایت زیاد باشد این موضوع بدتر میشود و به طور کلی از نظر گوگل و مخاطب بسیار مخرب است . ضمنا بر خی از گزینه ها باید روی سرور فعال باشد مثل GZIP و Cache کردن فایل های استاتیک مانند تصاویر و فونت ها و... که توسط وب سرور ها نیاز به پیاده سازی است.

 

- لینک هایی که در بخش دیدگاه ارسال میشود باید از نوع nofollow باشند

معمولا لینک هایی که در سایت درج میشود یا در بخش ادیتور محتوا است یا از طرف دیدگاه های ارسال شده است که اصولا لینک های خارجی باید از نوع nofollow باشد چون ربات گوگل را به آن سایت های خارجی هدایت میکند و باعث ارتقا رتبه آنها میگردد و از طرف رتبه سایت شما هم کاهشی میشود بهتر است که در بخش دیدگاه ها قسمت لینک ها به طور کلی nofollow باشند.

 

ما در انتخاب CMS مورد نظر دقت و توجه زیادی داریم

همانطور که در ابتدای هر طراحی سایت گزینه های متعددی پیش روی شماست برای انتخاب بهترین CMS هم باید به چند نکته مهم توجه کنید ، اولین چیزی که به ذهن میرسد دم دستی ترین روش ممکن با وردپرس است در بسیاری از موارد این سیستم محبوب کارایی خوبی ندارد و شما برای ارتقا آن باید هزینه های متعدد و با کارشناسان مختلفی در مورد بهتر ساختن سایت با وردپرس مشورت کنید که البته هر کارشناس هم نظر خاص خود را دارد . ما در این چک لیست پیشنهاد داریم که با توجه به سطح کاری که دارید از مشاوران ما بابت بهترین CMS کمک بگیرید . 

جای این است که در مورد CMS سپهر گستر هم اطلاعاتی را به شما بدهیم که صفحات و ساختاریهای صفحات در این CMS که بر اساس نیازهای مشتریان و اصول SEO ساخته شده است میتواند برای هر نوع پروژه ای در هر سطحی قابل استفاده باشد.

بسیاری از سازمان ها و کسب و کارها که با چالش های مختلفی روبرو هستند به دلیل ساختاری غلط در زیرساخت آنهاست انتخاب وردپرس برای سایت هایی که جنبه معرفی و ایجاد صفحات یا ساخت فروشگاه اینترنتی عمومی را دارند کافی است اما اگر به آینده فکر میکنید ورپرس را انتخاب نکنید. برای این موضوع دلایل زیادی وجود دارد که ما به صورت مجزا در وب سایت وبینه به آن پرداخته ایم.

روش پشتیبانی وبسایت ها و نرم افزارهای تحت وب

نرم افزار تحت وب

وبسایت ها به دو صورت داری اهمیت هستند یکی از نظر موتورهای جستجو و دیگری از نظر کاری که انجام میدهند و یا نرم افزار تحت وب که روی آنها سوار است . لذا از نظر موتورهای جستجو نگهداری وبسایت شما بسیار اهمیت دارد برای اینکه هنگام به روزرسانی به مشکل جدی برخورد نکنید لازم است که از افراد با تجربه و متخصص در بحث seo و طراحی سایت استفاده کنید اگر با نگاهی دور بین به قضیه نگاه کنید فردا برای کسب و کار اینترنتی شما بسیار مهم است و وقتی که برای آن گذاشته اید میتواند ارزش بسیار بالایی را برای شما ایجاد کند. از طرفی وب سایت ها دارای الگوریتم ها و کدهایی هستند که میتوانند به صورت رویه ای در چرخه توسعه نرم افزار بسیار تغییر کند در صورتی که تاثیری در url های سایت نداشته باشد مشکلی از بابت تغییر آنها نخواهد بود مخصوصا اگر در سمت ادمین یا یک ساب دامنه باشد .

ما پیشنهاد میکنیم که نرم افزار تحت وب خود را در ساب دامنه ای مستقل قرار دهید این موضوع میتواند در جداسازی سرور شما و حفظ امنیت آن به شما کمک بسیاری کند .

اولین دیدگاه را شما ثبت کنید